image
 |  2 14 Листопада 2019 | 09:02

Сьогодні в Києві протестуватимуть профспілки

14 листопада 2019 року активісти всеукраїнських профспілок та територіальних профоб’єднань, представники трудових колективів, працівники апаратів, вийдуть на солідарну акцію в Києві.

Про це йдеться на сайті Профспілки працівників освіти ті науки України.

Спілчани проведуть мітинг на площі Конституції перед будівлею Парламенту з вимогами щодо проекту Держбюджету-2020 та на підтримку профспілкового проекту Трудового кодексу.

Цього дня Парламент планує розглянути проект основного Кошторису країна на 2020 рік, в якому не враховані пропозиції профспілок щодо необхідності належного фінансування бюджетної сфери, галузей енергетики і промисловості.

На переконання профспілок, це поставить працівників та їхні сім'ї на межу виживання, призведе до масових скорочень і нової хвилі трудової міграції з країни.

Владою вже внесено зміни до низки законів, якими позбавлено прав на соціальний захист державних службовців і працівників бюджетної сфери при їх вивільненні.

На розгляд Парламенту готується неоліберальний проект Трудового кодексу, який містить дискримінаційні норми щодо трудових прав найманих працівників та загрожує їх колективному захисту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під Раду принесли труну з трупом свині і вінки (ФОТО, ВІДЕО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити