image
 |  167 21 Серпня 2024 | 19:14

Співачок-зрадниць можуть позбавити звання народних артисток України

Верховна Рада України у вівторок, 20 серпня, проголосувала за законопроєкт про позбавлення державних нагород зрадників України. Тепер у відомих запроданок Таїсії Повалій та Ані Лорак зможуть відібрати звання народних артисток.

Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк у своєму Telegram-каналі, пише "ВолиньUA".

Нардеп опублікував світлину, на якій помітно, що "за" проголосував 341 депутат. Відповідно рішення було ухвалено.

У законопроєкті йдеться про зміну кількох законів. Зокрема, тих, що стосуються позбавлення зрадників державних нагород і можливості займатися творчою діяльністю на території України. Справами запроданців займатиметься суд або РНБО.

До переліку осіб, в яких можуть відібрати державні нагороди, потраплять засуджені за тяжкий злочин, правопорушення проти основ нацбезпеки України, проти миру та безпеки людства.

"Рада прийняла за основу #11410 позбавлення державних нагород зрадників України. За у першому читанні - 341. Для цього передбачається нове додаткове покарання в КК – позбавлення держнагород, і визначаються злочини, за які це може мати місце. Вводиться також санкція у вигляді позбавлення держнагод за рішенням РНБО", – зазначив нардеп.

До слова, Повалій та Лорак вже багато років живуть в рф. Вони відкрито підтримують режим Кремля та фанатіють від Путіна. У 2023 році Таїсія отримала паспорт країни-агресорки, а потім назвала вторгнення росіян в Україну "порятунком". Щодо Лорак, то вона також планує стати громадянкою рф.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Епіфаній заявив про готовність до діалогу з Онуфрієм

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити