image
 |  5 8 Жовтня 2020 | 20:16

Співробітник СБУ замість відряджень судив футбольні матчі

Слідчими ДБР направлено до суду кримінальне провадження за звинуваченням співробітника ГУ військової контррозвідки Департаменту контррозвідки СБУ в тому, що він під час службових відряджень самовільно відлучався з місця служби, щоб бути арбітром на футбольних матчах.

Про це повідомляє «OBOZREVATEL».

Як розповів начальник Управління з розслідування військових злочинів Головного слідчого управління ДБР Ярослав Льошенко, досудовим розслідуванням встановлено, що впродовж 2018-2019 років цього співробітника СБУ відправляли в регіони з метою надання методичної та практичної допомоги під час проведення робіт із технічного захисту інформації.

«Але він, вважаючи, що керівництво не перевірятиме й не контролюватиме його фактичне перебування у відрядженнях за певними місцями несення обов'язків військової служби, не отримавши відповідних дозволів начальника, понад 10 разів самовільно виїжджав в інші міста України, де брав безпосередню участь у суддівстві футбольних матчів у ролі арбітра», – цитує Льошенка Цензор.НЕТ.

Співробітникові ГУ ВКР ДКР Служби безпеки України від 5 червня 2020 року повідомлено про підозру у вчиненні кримінального злочину, який передбачений ч. 3 ст. 409 КК України. У разі доведення провини обвинуваченому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на термін від трьох до семи років.

Матеріали кримінального провадження направлено до Вінницького міського суду. Перше судове засідання призначено на 15 жовтня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Єрмак – агент ГРУ, – Лерос оприлюднив другий випуск розмов Тищенка та Комарницького

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити