image
 |  2 1 Квітня 2021 | 20:20

Спійманого на хабарі президента взяли під варту

Викритому Службою безпеки України на хабарництві Президенту Національної академії аграрних наук України, ініційовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Він підозрюється у отриманні хабара за сприяння у заміщенні вакансії академіка НААНУ.

Про це повідомляють у пресслужбі СБУ.

Оперативники спецслужби викрили посадовця у грудні минулого року, йому було повідомлено про підозру. У межах розпочатого кримінального провадження співробітники СБ України встановили, що Президент НААНУ за включення претендента до списку на заміщення вакансії академіка отримав елітний автомобіль.

За «подарунок» він також гарантував подальшу передачу необхідних матеріалів на розгляд Президії НААН України. Також посадовець підозрюється у сприянні в протиправному призначенні директора одного з державних підприємств.

Триває досудове розслідування за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає до 10 років позбавлення з конфіскацією майна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волинянка обдурила півсотні людей та витратила їхні кошти

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити