image
 |  5 21 Жовтня 2023 | 19:19

Спочатку дрони, потім ремонти: депутат звинуватив мера Володимира у невмінні розставити пріоритети при виділенні коштів на ЗСУ

У Володимирі депутати проголосувала за виділення 10 мільйонів гривень на ремонт штабу однієї військової частини в тилу, сприяв прийняттю позитивного рішення мер Володимира Ігор Пальонка.

Про це  написав у фейсбуці депутат міської ради Микола Юнак. Ось його позиція.

Рішення знову запхали у пакет, замаскувавши його запитами інших підрозділів.

Я голосував принципово: Проти!

Але хочу пояснити свою позицію.

1/ Я не проти того, аби бригада мала у тилу свій штаб. Для цього їм потрібно виконати роботи на 29 млн. Проте я вважаю, що за півтора роки повномасштабки цю потреби уже можна було закрити, виділяючи щосесії по 5 млн грн, наприклад. Або знайти таки кошти зараз, заручившись підтримкою інших громад, але однозначно всю суму, а не третину.

Зрозумійте, за 10 млн грн приміщення не відремонтують, бо потрібно 29. Тоді який сенс їх виділяти? Схоже на схему, в якій просто через підрядників будуть гріти руки.

2/ Я вважаю, що 10 млн грн можна було виділити тій же бригади на забезпечення воїнів на передовій. Бо прямо зараз вони воюють. Прямо зараз хтось, на жаль, отримує поранення. Хтось віддає життя. Вчора у Нововолинську поховали двох молодих воїнів. Вони ніколи не прийдуть в штаб в/ч уже. Проте тим, хто живий потрібне забезпечення. Це тепловізори, пристрої нічного бачення, дрони... Перелік величезний.

Я писав, що за 10 млн грн можна було придбати 50 мавіків з тепловізійною камерою або 500 дронів-камікадзе. Хіба це не актуальніше Можливо я чогось не розумію. Можливо військові на передовій мене поправлять.

ВИСНОВОК:

Наші депутати в своїй більшості досі далекі від того, аби вивчати питання за які голосують. В час війни - це не не просто халатність, а схоже на шкідництво. Побачите їх на вулиці - зупиняйте, питайте про їхні мотиви, питайте про їхню совість, питайте чи вони хочуть лишитися жити у Володимирі. Бо їм зручно лише в телевізорі біля міського голови.

Що витворяє Пальонка - я взагалі мовчу. На ньому лежить левова частка відповідальності за такі рішення. Він завжди хвалиться своєю командою. Але якщо це така команда шкідників - то навіщо вона нам?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В залі були лише депутати: у Володимирі виділили гроші на потреби ЗСУ та СБУ

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити