image
 |  5 8 Травня 2021 | 21:00

Справи медові: розповіли, чим краще лікувати бджіл

Свою органічну пасіку бджоляр Олександр Дубовий розташував у лісі неподалік Білокуракиного в екологічно чистому куточку Луганщини. Поряд – поля з соняшником, рапсом, пшеницею, є озеро. У лісі ростуть акації та липи, з них бджоли теж збирають мед. Цієї зими частина бджіл загинула, зараз пасіка потребує оновлення. Для лікування бджіл Олександр Дубовий використовує рослинні препарати.

Про це пише agronews.ua з посиланням на Проєкт USAID «Економічна підтримка Східної України» на своїй сторінці у Facebook.

«Органічна пасіка означає, що на ній не використовують хімічні препарати. Наприклад, для лікування бджіл я використовую полин, часник, хрін. Полин кладу до вулика – він відлякує кліщів та мурах, які теж хочуть поласувати пилком», – розповідає бджоляр.

У 2015 році Олександр придбав 50 вуликів. За шість років пасіка збільшилась у шість разів – до трьохсот. Сто бджолосімей нараховує органічна пасіка, ще двісті – звичайна. На органічну пасіку підприємець отримав сертифікат.

Мед із органічної пасіки бджоляр продає гуртом покупцеві, який потім експортує його до країн Європи. Також продукцію родина Дубових постачає на ринок у Харкові, здає у місцеві крамниці на Луганщині. Цього року планують виготовляти крем-мед.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Індійський штам коронавірусу скоро буде в Україні, найнеприємніше, що він вражає молодь

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити