image
 |  0 18 Грудня 2018 | 08:58

США офіційно привітали Україну зі створенням незалежної помісної церкви

Офіційний Вашингтон привітав український народ зі створення Православної церкви України та обранням її предстоятелем митрополита Епіфанія.

Про це йдеться в офіційній заяві, поширеній у понеділок ввечері Державним департаментом США, - повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Сполучені Штати вітають митрополита Епіфанія з обранням Предстоятелем Православної Церкви України. Створення Церкви – це історичний момент для України",- наголошується в поширеному документі. 

При цьому підкреслюється, що Сполучені Штати непохитно підтримують Україну та поважають свободу віросповідання без зовнішнього втручання. 

"Право на свободу віросповідання поширюється на всіх українців, включаючи тих, хто обирає приєднання або неприєднання до нової Православної церкви", - зауважили в Державному департаменті США. 

Як повідомляв Укрінформ, минулої суботи в соборі Святої Софії в Києві відбувся Об’єднавчий собор помісної Української православної церкви. На ньому духовенство обрало очільника Православної церкви України, який отримає Томос. Ним став митрополит Епіфаній.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Епіфаній розповів про кількість парафій і кафедральний собор Православної церкви України

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити