image
 |  2 2 Березня 2019 | 22:30

Стало відомо, у яких районах Волині живе найбільше ромів

В області 3,2% від загальної кількості населення становлять представники нацменшин. Наразі повідомлень про прояви національної нетерпимості чи ксенофобії не зафіксували.

Про це йшлося під час розширеного засідання колегії управління культури, з питань релігій та національностей Волинської ОДА 1 березня, - пишуть Волинські новини. 

Як повідомила начальник управління Ольга Чубара, у Волинській області представники національних меншин становлять 3,2% від загальної кількості населення або 32,5 тисячі осіб. Представники нацменшин проживають переважно у Луцьку, Ковелі, Нововолинську та Володимирі-Волинському. Найбільша кількість ромського населення проживає на території Луцького, Ківерцівського, Ковельського та Маневицького районів. 

Найчисельніші національні громади створили 18 громадських організацій обласного та 7 міськрайонного статусу. 

Міжетнічна ситуація в області зараз характеризується виваженістю, стриманістю у відносинах між громадянами різних національностей і є контрольованою. Також не зафіксували проявів національної нетерпимості, ксенофобії, які б призвели до міжнаціональної ворожнечі чи конфліктів.

У 2018 році на Волині втретє відбувся обласний конкурс пісні і танцю національних меншин «Україна – мій дім», учасниками якого були вихованці позашкільних, учні загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладів, а також представники національних товариств, які діють на території Волині.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стало відомо, який район на Волині лідирує по переходу до ПЦУ

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити