image
 |  5 24 Грудня 2019 | 13:28

Старовижівська райрада вимагає звільнення головного лісівника району

Старовижівська районна рада визнала незадовільною роботу головного лісівника району Анатолія Ярмолюка та звернулася до обласного керівництва лісової галузі з вимогою про його звільнення із займаної посади.

Про це у коментарі «ВолиньUA» повідомив депутат Старовижівської районної ради від ВО «Свобода» Володимир Вавриш.

Сталося це під час чергової сесії Старовижівської районної ради 20 грудня, на якій звітував директор державного підприємства «Старовижівське лісове господарство» Анатолій Ярмолюк. Депутати райради вимагали його звіту вже більше півроку, проте очільник лісової галузі району на попередні сесії не з'являвся.

Анатолій Ярмолюк почув на сесії на свою адресу просто шквал критики та невдоволення. Адже в господарстві виникли багатомільйонні борги перед бюджетами різних рівнів, збільшуються борги по зарплатні працівникам, лісівників стали переводити на кількагодинний робочий день...

«Державне підприємство фактично збанкрутувало. Згідно зі статистичними даними, рубку головного користування в районі збільшили в 7 разів. Насправді ж масштаби рубок ще катастрофічніші. З того, що садили цілі покоління лісників, скоро нічого не залишиться. Якщо так триватиме й надалі, то скоро наші діти не тільки дуба нормального в лісі не побачать, але й сосни, яку можна обійняти», – прокоментував стан справ у лівсовій галузі району депутат районної ради Володимир Вавриш.

Після ряду критичних виступів своїх колег по раді депутати-свободівці Володимир Вавриш і Анатолій Лавренюк внесли пропозицію визнати таку роботу директора ДП «Старовижівське лісове господарство» – незадовільною, а також звернутися до обласного управління лісового та мисливського господарства з вимогою про звільнення Анатолія Ярмолюка – як такого, що не відповідає займаній посаді.

Більшість депутатів підтримала таку пропозицію і висловилась за недовіру Анатолію Ярмолюку на посаді директора ДП «Старовижівське лісове господарство».

«ВолиньUA» констатує, що аналогічний стан справ – у абсолютній більшості районів області. Нагадуємо також, що свого часу Волинська обласна рада вимагала звільнення теперішнього начальника обласного управління лісового та мисливського господарства Олександра Кватирка. Його подальше корупційно-авторитарне управління й призвело до таких плачевних наслідків та фактичного банкрутства лісової галузі на Волині.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ліс для вибраних: як на Волині голови ОДА роздають державні ліси під приватні забаганки

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити