|  7 1 Листопада 2017 | 15:14

Статистика найгучніших замахів і вбивств в Україні за 2016-2017 роки

30 жовтня 2017 року за Києвом на залізничному переїзді невідомі обстріляли джип учасників АТО Адама Осмаєва і його дружини Аміни Окуєвої. Окуєва загинула, а Осмаєв отримав поранення. Злочинцям вдалося сховатися.

Про це 1 листопада 2017 року повідомляє сайт «Слово і діло».

«Слово і Діло» обов'язково буде стежити за ходом розслідування резонансного вбивства під Києвом.

Наразі ж пропонуємо вам пригадати найгучніші замаху на життя відомих людей за останні два роки.

2016 рік почався з смерті 22 лютого міського голови Старобільська Володимира Живаго, якого знайшли без свідомості у дворі міськвиконкому з огнестельнимі пораненнями. Пізніше в СБУ повідомили про затримання кілера.

Важко знайти того, хто не чув про резонансну вибуху автомобіля в центрі Києва та загибелі журналіста Павла Шеремета 20 липня 2016 року. На жаль, не зважаючи на численні обіцянки з боку правоохоронців і ГПУ, винні в організації замаху досі не знайдені.

«Слово і Діло» згадало гучні вбивства і замаху не життя відомих чиновників, політиків і громадських діячів України, які відбулися за останні два роки.

Не можна також забути про вбивство серед білого дня в столиці 23 березня вже 2017 року екс-депутата Держдуми Російської Федерації Дениса Вороненкова, який помер від отриманих поранень на місці події. Через рік після кривавих подій Голосіївський суд Києва все ж заарештував на два місяці Ярослава Тарасенко, якого підозрюють у причетності до пострілів у політика.

31 березня також під час вибуху автомобіля, але вже в Маріуполі, загинув полковник СБУ Олександр Хараберюш. Тоді провоохоронці назвали інцидент терактом, а через півроку, 31 жовтня, глава СБУ на черговому брифінгу назвав прізвище вбивці. Злочинницею виявилася Юлія Прасолова, яка зізналася, що підірвала співробітника СБУ за винагороду в 15 тисяч гривень.

Хоча більшість злочинів іще не розкриті, в деяких із них явно помітний «російський слід». Як пише журналіст Максим Кречетов, до розстрілу Аміни Окуевої та підриву авто Тимура Махаурі, швидше всього, причетні люди, наближені до глави Чеченської республіки Рамзана Кадирова - вони вже неодноразово вбивали небезпечних для нього та режиму Путіна чеченців.

Наостанок зазначимо, що в Нацполіціі повідомили про збільшення рівня розкриття злочинів за два роки - з 75 до 88%. Також правоохоронці запевняють, що в Україні останнім часом стало менше зареєстрованих убивств.

Проте протягом останніх двох років Україна кожні декілька місяців (а останнім часом - і щотижня) здригається від вбивств і гучних замахів на життя відомих людей.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити