image
 |  7 20 Грудня 2021 | 08:42

Сім-карта за паспортом: з Нового року зміняться правила користування мобільним зв'язком

Вже з 1 січня 2022 року в Україні вноситимуться зміни для всіх користувачів мобільними телефонами, вводяться нові вимоги щодо використання сім-карт

З 1 січня 2022 року вносять зміни до Закону України «Про електронні комунікації», згідно з якими українці мають обов'язково реєструвати свої "сім-карти", прив'язуючи їх до своїх паспортних даних.

Як нагадує Телеграм-канал UAnews, основна причина внесення таких змін - захист від шахраїв. Якщо оператор не має паспортних даних власника номера, то його номер фактично може вважатися нічиїм.

У такий спосіб, як запевняють законотворці, вдасться захистити права споживачів. Саме на захист прав споживачів власне і орієнтований Закон «Про електронні комунікації».

Відтепер доступ до якісного інтернету є універсальною послугою. Тобто має гарантуватися громадянам державою. Оператори мають надавати абоненту інформацію про мінімальну, середню та максимальну швидкість інтернету, а заявлена оператором швидкість не повинна відрізнятись від реальної.

Спрощується процедура захисту прав абонента. Так, абонент має право надіслати регулятору електронну скаргу, де повідомити про допущені оператором порушення. Наприклад, у разі, якщо з рахунку абонента списано кошти, а послуга не надана або надана неналежним чином можна звертатися не до суду, а до регулятора.

У разі, якщо буде встановлено, що оператор порушує права споживачів, то йому загрожує штраф у розмірі від 17 до 85 тисяч гривень (раніше це було 850-1700 гривень) за кожен факт порушення прав абонентів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Миколая в Луцьку засвітили головну ялинку: їх знову нарядили три (ФОТО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити