image
 |  7 25 Лютого 2021 | 13:12

Студенти Ківерцівського медколеджу зачитали вірші Лесі Українки різними мовами (ВІДЕО)

Студенти Ківерцівського медичного коледжу зачитали вірші Лесі Українки українською, німецькою та англійською мовою.

Про це інформують на сайті освітнього закладу.

25 лютого 2021 року виповнюється 150 років від дня народження видатної української літераторки Лесі Українки. Відтак, на Волині популяризують та вшановують творчість письменниці.

Нам є чим пишатися, адже творчість нашої землячки Лесі Українки відіграла велику роль у розвитку вітчизняної і світової культури. Поетеса збагатила українську літературу духовно багатими героями — людьми з допитливим розумом і палким серцем. Могутній талант, відданий служінню народові, глибоке проникнення в найістотніші питання доби, висока професійна культура — все це поставило Лесю Українку в ряди найвидатніших поетів світу.

Леся – це Волинь. Та Волинь, що зберегла в собі могутні кристали автентичних традицій, з яких виріс особливий світ. Леся – це неординарний стиль інтелектуального мислення. Він дає уявлення про те, якою сильною може бути українська мова. Не тільки м’якою і ліричною, а й потужною й енергетичною. Криця.

Студенти та викладачі Ківерцівського фахового медичного коледжу також долучилися до заходів, приурочених цій даті. Зокрема юні медики під керівництвом викладачів: Богатирчук Л.М., Фурман О.М., Федік Ю.М. Воляник – Круглік О.М., Прохоренко С.М. створили відеоролик, у якому студенти продекламували поезію Лесі Українки: «Contra spem spero!» (Без надії сподіваюсь!) англійською, німецькою та українською мовами.

Також перший поверх нашого коледжу перетворився на інтерактивно-пізнавальний мистецький куточок, в якому і поезії поетеси, і qr квест, і цікаві факти з її життя, також цитати з творів Дочки Прометея – і, звичайно, багато фотографій, які дозволяють побачити Лесю Українку і поглянути у глибину її небесного кольору очей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сина скандального ексголови Луцької РДА призначили першим заступником Івано-Франківської ОДА

Студентка 1 курсу 2 лікувальної групи Хевук Вікторія, науковий керівник Воляникк – Круглік О.М., 4 березня візьме участь у Всеукраїнській конференції «Леся Українка у вимірах національної та світової культури», організовану Національним центром «Мала академія наук України» спільно з управлінням освіти і науки Волинської облдержадміністрації, Волинським національним університетом імені Лесі Українки та Волинською обласною Малою академією наук.

Попрацювали за напрямом «Леся Українка та зарубіжна культура», тема роботи «Донжуанство у драмі Лесі Українки «Камінний господар» на тлі світової традиції». У статті ми шукали істину, доводили, що традиційний образ спокусника жінок зазнає ідейно-філософського переосмислення під пером української письменниці. Із розвитком сценічної дії цей характер еволюціонує – з «лицаря волі» Дон Жуан стає «камінним господарем».

Отож, на переломі XIX — XX ст., Леся Українка стала в авангарді творчих сил, що виводили українську літературу на широку арену світової літератури. А нам важливо цінувати творчий спадок поетеси і пишатися, що можемо торкнутися до струн її безцінного спадку, відвідати місця, що були дорогими її серцю.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити