image
 |  4 28 Вересня 2020 | 08:16

Студенти та викладачі відвідали лісівничий молодіжний центр на Волині

Лісівничий молодіжний центр у Воротневі є гарною базою для практичної підготовки студентів профільних спеціальностей.

Про це повідомили у пресслужбі Волинського ОУЛМГ.

Уже традиційними стали заняття у воротнівському Лісівничому молодіжному центрі (Воротнівське лісництво ДП «Кіерцівське ЛГ») для майбутніх лісівників з Луцького національного технічного університету. Цього разу тут побувала делегація студентів та викладачів кафедри лісового господарства, галузевого машинобудування та аграрної інженерії.

– Співпраця лісівників та профільного вишу є надзвичайно важливою. Ми, викладачі, можемо називати десятки переваг такої форми навчання. Але головне, що в захваті самі студенти. Не секрет, що найважливіше у навчальному процесі – зацікавити молодь. І таким чином нам вдається це зробити. Тому я дуже вдячний всім лісівникам, які нам у цьому допомагають, – наголосив завкафедри лісового господарства Олександр Герасимчук.

Викладач кафедри лісового господарства Наталія Ковальчук провела для майбутніх лісівників практичні заняття з «Дендрології» і «Лісової фітопатології та ентомології».

Основу для проведення подальших наукових досліджень надали студентам викладачі з галузевого машинобудування та кафедри аграрної інженерії Віталій Пуць, Микола Толстушко та Руслан Кірчук.

Цього разу з допомогою дрона у Воротневі також провели практичне заняття з «Лісової геодезії».

Самі ж студенти ще й досі ділилися враженнями від попереднього візиту, що відбувся напередодні професійного свята лісівників. Тоді керівник Центру Валентина Юхимчук провела для них навчально-ознайомчу екскурсію.

Олександр Герасимчук зазначив, що такі заняття для студентів цінні не лише теоретичними знаннями, які вони отримують, а й практичними навиками. Самі студенти влаштовують тут цілі наукові дебати та дискусії, постійно привносячи щось нове у стандартний освітній процес.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луцький замок з різницею у 100 років (ФОТО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити