image
 |  2 23 Вересня 2021 | 17:02

Студенти Волинського коледжу здобудуватимуть досвід в Туреччині

Студенти Волинського коледжу проходитимуть практику в Туреччині 

Протягом двох днів Волинський фаховий коледж Національного університету харчових технологій гостинно приймав делегатів туристичного та готельно-ресторанного бізнесу Турецької Республіки і став платформою для зустрічей, спілкування і закладання фундаментальних основ для міжнародного освітнього та професійного співробітництва.

У неділю, 20 вересня, відбулася запланована ділова зустріч керівництва навчального закладу з представниками Турецької Республіки: Алі Кучюком – директором департаменту туризму провінції Мерсін і власником туристичної компанії «Каретта тур»; Емре Дуру – директором департаменту культури і туризму провінції Мерсін; Емре Уолнатом – директором департаменту з охорони здоров’я провінції Мерсін. 21 вересня відбулася зустріч турецької делегації зі здобувачами освіти Волинського фахового коледжу. Студентів ознайомили із можливостями академічного обміну, перспективами професійного та кар’єрного становлення під час проходження практики та працевлаштування в Турецькій Республіці. Зустріч і знайомство відбулися в теплій і дружній атмосфері, іноземні гості представили туристичний та природній ресурсний потенціал турецької провінції Мерсін, яка славиться неперевершеними краєвидами, розвинутою рекреаційною структурою. Також ознайомили студентів із можливостями академічного обміну, перспективами професійного та кар’єрного становлення під час проходження практики та працевлаштування в Турецькій Республіці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волинському коледжу харчових технологій виповнюється 55 років

Директор коледжу Ігор Корчук розказав про багату історію освітнього закладу, збережені вікові традиції, показав матеріально-технічну базу та представив можливості для навчального та професійного розвитку здобувачів освіти, зокрема у сфері міжнародної співпраці з Туреччиною, а також окремо зупинився на планах розширеної співпраці у сфері туризму та готельно-ресторанної справи, представив шляхи співробітництва іноземних партнерів із навчально-туристичною агенцією коледжу «Біля Вежі».

На зустрічі були присутні представники Волинської державної адміністрації Лариса Козак та Станіслав Ольшевський, начальник відділу промоції міста управління туризму та промоції міста Луцька Богдан Каліш, координатор проєкту «Нове життя старого міста» Олег Парфенюк, головний спеціаліст департаменту освіти м. Луцька Людмила Клиш та представники туристичних компаній міста Луцька.

Алі Кучюк, Емре Дуру, Емре Уолнат – директори департаментів туризму, культури та охорони здоров’я провінції Мерсін мали насичену програму знайомства з Луцьком і туристичним потенціалом Волині, зустрічі з працівниками Волинської державної адміністрації та здобувачами освіти нашого коледжу. Іноземні гості презентували туристичні можливості провінції Мерсін, зупинились на своєму баченні співпраці в освітній галузі та галузі сфери обслуговування. У свою чергу українські фахівці поділились перспективами розвитку туризму Волинської області та міста Луцьк.

В результаті зустрічі заклад підписав договір із представниками Туреччини про налагодження довготривалої співпраці, обмін досвідом у сфері надання освітніх та професійних послуг. Така співпраця передбачає обміни студентами, участь у спільних грантах, написання спільних проєктів, популяризації туризму на Волині та провінції Мерсін. Така міжнародна співпраця є важливою, адже таким чином представники з Туреччини хочуть відкрити українцям цікаве туристичне місто, яке поки є не дуже відомим для українських туристів, а ми в свою чергу будемо знайомити гостів з Туреччини із Луцьком та Волинською областю.

На базі фахового коледжу є навчально-туристична агенція «Біля Вежі», де студенти під час навчання можуть приймати не тільки українських, але й іноземних туристів, забезпечувати їм проживання, харчування та проводити для них екскурсії. Така міжнародна співпраця дозволить практикуватися у туристичному агентстві «Каретта тур» у провінції Мерсін (Туреччина) та популяризувати Україну за кордоном. Крім цього, гості з Туреччини хочуть, аби в їх провінції були гіди, які розмовляють українською мовою.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити