image
 |  0 16 Березня 2020 | 13:31

Створення Консультативної ради з терористами «ЛНР-ДНР» є державною зрадою, – заява фракції ВО «Свобода» у Волиньраді

Фракція ВО «Свобода» у Волинській обласній раді оприлюднила заяву щодо недопустимості державної зради через створення Консультативної ради за участю представників ОРДЛО.

Заяву оприлюднив на своїй сторінці в мережі Фейсбук голова Волинської «Свободи», голова фракції ВО «Свобода» у Волиньраді Анатолій Вітів.

Нижче подаємо повний текст заяви.

11 березня 2020 року другий президент України Леонід Кучма та голова Офісу Президента України Андрій Єрмак у Мінську здійснити акт державної зради. Підписавши документ про створення Консультативної ради за участі представників ОРДЛО, вони пішли на свідомі кроки з легітимізації терористичних організацій «ДНР» і «ЛНР» та остаточного відбілювання агресора – Російської Федерації. Такі кроки становлять стратегічну загрозу національним інтересам України і мають бути предметом розгляду відповідних компетентних органів.

Створення «Консультативної ради» і введення в неї представників ОРДЛО — це виконання ключової вимоги Путіна — прямих переговорів з терористами. Україна з самого початку російської агресії всіляко уникала такого сценарію. Однак, сьогодні відбуваються речі, які ставлять під сумнів здатність української чинної влади адекватно сприймати стан справ та розуміти елементарні принципи національної безпеки.

У правовому сенсі з боку Кучми та Єрмака відбулося визнання сторонами конфлікту представників ОРДЛО та України. Натомість Росію вивели за рамки конфлікту. Кучма і Єрмак у Мінську освятили реалізацію московського сценарію «Росія – не агресор, в Україні – громадянський конфлікт». Ухвалення цього рішення фактично відкриває шлях до зняття міжнародних санкцій із Москви. Адже тепер вся світова спільнота постане перед фактом: Україна сіла за стіл переговорів з терористами та визнала бойовиків на Донбасі стороною конфлікту.

Наявність у тексті формулювання про «необхідність всеосяжного політичного врегулювання конфлікту», і повна відсутність хоча би натяку на необхідність негайного припинення вогню, стійкого режиму тиші і забезпечення всіх умов безпеки, необхідних для цього самого політичного процесу, свідчить про готовність української сторони до капітуляції.

Нормандсько-мінський формат переговорів із агресором та його сателітами з самого початку свого існування продемонстрував цілковиту неспроможність. Однак, нова влада не зробила нічого для його заміни на «Будапештський формат». Мало того, вона демонструє посилену готовність здавати українські інтереси. У підсумку це може привести до втрати української незалежності.

Виходячи з загрози, яка нависла сьогодні над Україною безвідповідальними, зрадницькими діями її представників на переговорах у Мінську, ми вимагаємо:– не підписувати 25 березня 2020 року рішення про заснування Консультативної ради за участю представників терористичних маріонеткових утворень «ДНР» та «ЛНР»;

– відкликати з переговорів Леоніда Кучму та Андрія Єрмака, порушити проти них кримінальне провадження за дії, які містять ознаки державної зради;

– вийти з тупикового і небезпечного для України «Мінського формату» та «Мінських угод»;

– почати офіційні міжнародні консультації у рамках «Будапештського формату» за участю гарантів українського суверенітету – США та Великої Британії – щодо повернення Донбасу та Криму;

– відмовитися від політики капітуляції, загравання з агресором та формули «мир за будь-яку ціну» як таких, що несуть смертельну загрозу для існування Української держави та української нації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Свобода» подає звернення до СБУ з вимогою порушити справу про державну зраду через нові «мінські домовленості»

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити