image
 |  13 27 Липня 2021 | 14:04

Чергове покращення від ЗЕ: Субсидії скоротять, платити за комуналку доведеться більше

Кабмін планує на 50% скоротити норми споживання комунальних послуг під час розрахунку субсидій.

Самотній пенсіонер, який живе у квартирі площею 40 кв. м, отримає на 700 грн менше субсидії.

"У квартирі в 40 квадратних метрів комуналка в межах соцнормативів, що діють зараз, обійдеться у 2233 гривні. Сам одержувач субсидії зможе заплатити 453 гривні. Це розраховано за формулою визначення субсидії з огляду на дохід і прожитковий мінімум. Такий пенсіонер отримає 1779,9 гривні субсидії. За новими правилами, які зменшать нормативи - отримає 1035,8 гривні. Розмір виплати скоротиться на понад 700 гривень", - повідомив ексміністр соцполітики Андрій Рева в коментарі OBOZREVATEL.

Розмір знижки рахується за формулою: дохід на одного члена сім'ї поділити на два прожиткові мінімуми й помножити на 15%. Фінальна цифра – той відсоток загального доходу сім'ї, який можна віддавати на комуналку. Потім рахують вартість комунальних послуг за нормативом і від отриманої цифри віднімають указану частину доходу.

Зі зменшенням нормативів значно скоротиться розмір субсидій. Норматив на час карантину збільшили на 50%, а тепер його знову хочуть підняти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бойовики розбили український штаб. Що відомо про стан сімох поранених

"Через зростання кількості бідних українців із 41% до 51% під час пандемії знижувати нормативи споживання зараз не можна", - підсумував Рева

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити