image
 |  2 12 Лютого 2019 | 19:28

Суд арештував силовика, що бив затриманого і кричав «Ложись, Бандера»

Печерський райсуд Києва 12 лютого відправив під варту на два місяці поліціянта Василя Мельника, якого підозрюють у побитті представника націоналістичної організації «С14».

Про це повідомляє Українська правда.

Підозрюваний обіймає посаду старшого оперуповноваженого. За версією слідства, Мельников кілька разів вдарив ногами по голові постраждалого. 

Як уточнила речниця генпрокурора Лариса Сарган, підозрюваний – саме той чоловік, який під час затримання націоналістів, ймовірно, вигукнув: «Лягай, Бандеро». 

Водночас, захист Мельника наполягав, що наразі неможливо встановити, чиї саме дії призвели до ушкоджень постраждалого. Також захисник підкреслив, що слідство не надало довідку про такі ушкодження. Також, за словами адвоката, поліцейський з 10 лютого перебуває на стаціонарному лікуванні. Захист також зауважив, що на утриманні Мельника перебуває неповнолітня дитина віком у 2,5 року. 

Нагадаємо, 9 лютого на Контрактовій площі правоохоронці затримали учасників руху «С14», які нібито мали зеленку, газові балончики та ножі та збиралися під час виступу кандидата у президенти Юлії Тимошенко провести акцію ініціативи «Хто замовив Катю Гандзюк?». 

Затриманих доправили до відділення поліції, звідки згодом випустили, але забрали особисті речі. Вимагаючи повернути речі, представники «С14» влаштували штовханину з правоохоронцями – поліцейські застосували силу до них. 

Поліція порушила три провадження: за ч. 2 ст. 345 Кримінального кодексу (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу), ч. 1 ст. 341 (захоплення державних будівель) та ч. 4 ст. 296 (хуліганство). 

Крім того, порушено провадження щодо скоєння працівниками поліції правопорушення за ознаками ч. 2 ст. 365 ККУ (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу, що супроводжувались насильством).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ДБР повідомило про підозру силовику, який бив лежачого представника С14

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити