image
 |  0 13 Березня 2019 | 17:09

Суд дозволив СБУ перевірити рахунки «Батьківщини» у справі про відмивання коштів

Суд надав Службі безпеки України доступ до рахунків «Батьківщини» у «Мегабанку» у рамках кримінального провадження про легалізацію доходів.

Про це пише Громадське.

Так, під час перевірки Національне агентство по запобіганню корупції з'ясувало, що невстановлені особи, «з метою приховання ймовірно незаконного походження грошових коштів, одержаних внаслідок вчинення суспільно небезпечного протиправного діяння», перерахували у 2018 році від імені мешканців Одеської та Черкаської областей на рахунки політичної партії 3 мільйони 559 тисяч 488 гривень.

Так, під час перевірки НАЗК встановили невідповідність суми нарахованого доходу за період з 1 січня 2015 по 30 вересня 2018 до суми внесків, здійснених мешканцями смт. Саврань Одеської області та м. Черкаси на користь політичної партії «ВО «Батьківщина» у 3 кварталі 2018 року.

Своєю чергою СБУ встановила, що кошти вносили через рахунок у «Приватбанку» на рахунок «Батьківщини» у «Мегабанк».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко «зажала» одну гривню для благодійності на Волині (ДОКУМЕНТ)

Нагадаємо, у розслідуванні програми «Наші гроші з Денисом Бігусом» йшлося, що відповідно до звіту Всеукраїнського об'єднання «Батьківщина» за 2018 рік, мільйони гривень на діяльність політсили нібито жертвують громадяни України — утім дехто з них про це навіть не здогадується.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити