image
 |  0 14 Лютого 2019 | 15:28

Суд над бійцями 51-ої бригади: двоє вояків попросили закрити кримінальну справу

Ще двоє бійців колишньої 51-ої бригади, які проходять по так званій "запорізькій справі", попросили закрити проти них кримінальну справу. 

Про це інформує «ВолиньUA».

Клопотання про звільнення від кримінальної відповідальності, відповідно до статті 48 Кримінального кодексу України подали Петро Шпилюк та Денис Бебнєв.

У цій статті йдеться, що особу, яка вперше вчинила злочин невеликої або середньої тяжкості, може бути звільнено від кримінальної відповідальності, якщо буде визнано, що на час розслідування або розгляду справи в суді внаслідок зміни обстановки вчинене нею діяння втратило суспільну небезпечність або ця особа перестала бути суспільно небезпечною.

Ні прокурор, ні адвокати підзахисних не заперечили проти цього клопотання. Суддя Олександр Лященко виніс ухвалу, якою задовольнив клопотання Шпилюка та Бебнєва.

В липні 2017 року до такого кроку вдалися Ігор Диня та Олександр Білинський.

Нагадаємо, що хлопців судять за те вийшли з оточення. Бійці 51 бригади в липні 2014 року, після 10 днів оточення, 10 днів обстрілів із «Градів» та мінометів, коли була розбита вся техніка, не дочекавшись прийняття рішень командування, самі виходили з оточення, потрапили в полон та були вивезені на територію Росії. Нині їх судять за відмову від несення обов’язків військової служби за попередньою змовою групи осіб.

Наступне судове засідання відбудеться у новому році – 27 лютог 2019 року об 11 годині у Володимир-Волинському міському суді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині водій маршрутки відмовився безкоштовно везти сина загиблого воїна

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити