image
 |  7 23 Лютого 2023 | 20:17

Суд наклав арешт на майно дружини кума путіна

Суд наклав арешт на корпоративні права та майно суб’єктів господарювання, які проводили фінансові операції на користь рф на суму понад 5,6 млрд грн. Кінцевим бенефіціаром є Оксана Марченко - дружина колишнього народного депутата України, лідера забороненої в Україні партії “ОПЗЖ” Віктора Медведчука.

Про це повідомили у пресслужбі Івано-Франківської обласної прокуратури.

Зокрема, арештовано корпоративні права на 2,6 млрд грн у 18 компаніях і підприємствах, об’єкти нерухомості, земельні ділянки та транспортні засоби. Прокурори також забезпечили арешт іменних акцій в трьох обленерго на понад 3 млрд грн , якими вона володіє через офшорні компанії.

Під забороною відчуження та розпорядження будинки Марченко у Києві та Ялті, 10 транспортних засобів преміум-класу.

Досудове розслідування здійснює Управління СБУ в Івано-Франківській області за фактами фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади (ч. 3 ст. 110-2 КК України).

В ході розслідування встановлено, що учасники схеми переводили мільйонні суми на рахунки росгвардії та мвд рф в окупованому Криму та платили податки і збори на користь країни-агресора.

Наразі трьом особам повідомлено про підозру, серед них - дружина екс-нардепа та двоє керівників ТОВ. Одному з них вже обрано запобіжний захід – тримання під вартою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найкращі кораблі, літаки, танки і рекордна кількість військових: якими є втрати Росії за рік війни з Україною

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити