image
 |  11 11 Серпня 2023 | 17:14

Суд зобов'язав московський патріархат повернути майно Нижньої лаври

У четвер, 10 серпня, Господарський суд міста Києва зобов'язав Свято-Успенську Києво-Печерську лавру (чоловічий монастир) Української православної церкви (Московського патріархату) повернути майно Національному заповіднику "Києво-Печерська лавра".

Про це повідомила пресслужба Міністерства культури та інформаційної політики.

"Мова йде про 79 об’єктів Нижньої лаври", – уточнили у МКІП.

За кілька годин УПЦ (МП) у своїх офіційних соцмережах опублікувала коментар їхнього адвоката, протоієрея Микити Чекмана щодо рішення Господарського суду. Він назвав ухвалу "беззаконням" та заявив, що її виносили з "кричущими порушеннями". Серед таких порушень, за словами Чекмана, те, що суд не залучив до розгляду самих монахів.

Тож в УПЦ (МП) заявили, що не погоджуються з судовим рішенням і планують оскаржити його в апеляційній інстанції.

"Ми з нетерпінням будемо чекати повний текст рішення, щоб подивитися, якими ж доводами керувалася суддя, приймаючи вказане рішення. І будемо подавати апеляційну скаргу", – заявив адвокат УПЦ (МП).

Також ввечері 10 серпня з'явилося повідомлення від адміністрації заповідника "Києво-Печерська лавра", яким вони анонсували закриття з 7:00 11 серпня доступу для відвідувачів до території Нижньої лаври.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СБУ повідомила про підозру екслідеру комуністів Симоненку, який під час окупації Київщини втікав до росії у супроводі спецназу рф

Зранку 11 серпня заповідник тимчасово припинив доступ на територію Нижньої лаври. При цьому заборона не стосується священників, ченців та працівників чоловічого монастиря. Також для богослужінь і відвідування будуть відкриті п'ять храмів на території Лаври: Храм Сергія Радонезького, Храм Агапіта Печерського, Храм Воскресіння Христового ("Афганська церква"), Храм Антонія та Феодосія Печерських із Трапезною палатою та Успенський собор.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити