image
 |  4 24 Травня 2023 | 19:43

Суд зобов'язав впорядкувати укриття у селі на Волині

За втручання прокуратури впорядкують укриття у селі Запілля на Ковельщині. 

Про це повідомляє Волинська обласна прокуратура.

Восьмий апеляційний адміністративний суд залишив без змін рішення Волинського окружного адміністративного суду, яким за позовом Ковельської окружної прокуратури зобов’язано відділ культури, туризму та охорони культурної спадщини Любомльської міської ради привести у стан готовності захисну споруду цивільного захисту площею 80 кв.м у селі Запілля Ковельського району.

Перевірка, проведена прокурорами спільно з працівниками УДСНС в області засвідчила, що укриття не готове повноцінно виконувати свої функції, оскільки тривалий час за бездіяльності його власника та балансоутримувача перебуває у незадовільному технічному стані, в тому числі внаслідок підтоплення, та не може використовуватися для захисту громадян від засобів масового ураження.

Попри те, що відповідачі наполягали на виключенні приміщення із фонду захисних споруд, прокурори у судах двох інстанцій відстояли свою позицію щодо необхідності в умовах воєнного стану приведення його до стану готовності, адже воно – єдина споруда цивільного захисту на кілька навколишніх сіл.

Рішення суду про зобов'язання міськради довести укриття до ладу набрало законної сили.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку в примусовому порядку демонтовують рекламні щити (ФОТО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити