image
 |  2 24 Липня 2023 | 14:48

Суд зобов'язав заступника сільради біля Луцька скласти депутатський мандат

У Підгайцях суд зобов'язав сільраду ввести до виконкому заступників голови Леоніда Гроголя та Олександра Бляшука. Останній подав апеляційну скаргу на таке рішення. Суд цю скаргу відхилив.

Про це пише ВСН.

Нагадаємо, у Підгайцівській громаді двоє заступників голови Леонід Гроголь та Олександр Бляшук не входять до складу міськвиконкому, хоч це суперечить закону. Вони займають свої посади з кінця 2020 року, і одночасно є депутатами цієї сільради та керівниками фракцій «Європейської Солідарності» і «Слуг народу». Проте оскільки законодавство не дозволяє одночасно бути і в раді, і у виконкомі цієї ради, заступники вирішили обрати депутатство та не входити до складу виконкому.

Такі дії Волинський окружний адміністративний суд визнав протиправними і зобов’язав раду ввести Гроголя і Бляшука у склад виконкому, а мандати свої вони мали б здати.

Олександр Бляшук вирішив оскаржити це рішення і подав скаргу в апеляційний суд. Проте його скаргу суд відхилив, йдеться в ухвалі Восьмого апеляційного адміністративного суду від 21 липня. Причина – заявник не усунув недоліки у своїй скарзі у встановлений законодавством термін. Тож нині чинне рішення Волинського окружного адмінсуду, згідно з яким він має позбутися депутатства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Біля Луцька хочуть збудувати офіси на землях колишнього колгоспу

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити