image
 |  0 11 Липня 2019 | 12:53

Судили чоловіка, який проник у житло і напав на неповнолітнього лучанина

Прокурори Луцької місцевої прокуратури підтримали обвинувачення у кримінальному провадженні про обвинувачення 36-річного громадянина Республіки Вірменія у вчиненні зухвалого розбійного нападу із проникненням у житло (кримінальне правопорушення, передбачене ч. 3 ст. 185 КК України).

Про це інформує прес-служба прокуратури Волинської області.

У лютому 2017 року зловмисник за попередньою змовою з іншими особами, щодо яких ще триває досудове розслідування, проникли у квартиру в престижному 55-му мікрорайоні міста Луцька. Побачивши, що в квартирі був неповнолітній син господаря, погрожуючи вбивством, зв’язали його та залишили у ванній кімнаті. В той же час поцупили значну суму грошей, побутову техніку та інші цінності більше як на 23 тис. грн. 

Список злочинів, за вчинення яких розбійника було засуджено раніше, вражає: умисні корисливі злочини проти власності (крадіжка, грабіж), особливо тяжкий злочин проти життя та здоров’я людини (умисне вбивство), злісна непокора вимогам адміністрації установи виконання покарань.

Читайте також: Керівник волинського вишу піде під суд за вимагання хабара

Попри заперечення обвинуваченого причетності до вчинення інкримінованого злочину, його вина повністю підтверджена зібраними слідством доказами, а невизнавальні покази розцінені судом як намагання ухилитись від кримінальної відповідальності за скоєне.

Погодившись із доводами сторони обвинувачення та визнавши чоловіка винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 187 Кримінального кодексу України, Луцький міськрайонний суд призначив йому покарання у виді позбавлення волі на строк 9 років.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити