image
 |  2 3 Січня 2021 | 18:28

Судитимуться далі: сенатори-республіканці не підтримають результатів голосування вибірників

Одинадцять сенаторів-республіканці заявили, що планують оскаржити результати голосування Колегії виборників на виборах президента. На них демократу Джо Байдену програв республіканець Дональд Трамп.

Як повідомляє The Hill, сенатори на чолі із представником штату Техас Тедом Крузом будуть голосувати проти затвердження результатів голосування Конгресом. Засідання щодо цього відбудеться 6 січня.  

Сенатори вимагають перегляду результатів волевиявлення у спірних, на їх думку, штатах. Проведення цього аудиту вони очікують протягом 10 днів.  

Вказується, що відмова цих сенаторів схвалити результати голосування Колегії виборників суттєво не вплине на розгляд Конгресу цього питання.  

Раніше чинний президент США Дональд Трамп повідомив, що 6 січня у Вашингтоні відбудеться мітинг його прихильників. У цей день обидві палати Конгресу США повинні офіційно затвердити підсумки президентських виборів, які відбулися ще 3 листопада.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За смеpтельне ДТП під Луцьком водій відсидить 3 pоки за гpатами

Як нагадує "УП", 14 грудня Колегія виборників своїм голосуванням затвердила перемогу Джо Байдена на виборах президента США. 

За кілька днів до того Верховний суд США відхилив позов прокурора Техасу, підтримуваний президентом Дональдом Трампом, який прагнув скасування результатів голосування в чотирьох штатах. Перед цим суди відхилили низку інших позовів кампанії Трампа.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити