image
 |  279 30 Квітня 2024 | 08:28

Сумнівні наслідки гендерної ідеології

В Україні останнім часом дуже активно просувають модне слово "гендер". До пропаганди гендерної ідеології залучені чимало громадських організацій, які отримують щедрі гранти від закордонних лівих фондів.

Я позитивно ставлюся до грантових проєктів, якщо вони спрямовані на суспільно корисні справи. І такі приклади дійсно є. Наприклад, підтримка історичної спадщини, культури, вразливих верств суспільства, талановитих дітей, закупівля медичного обладнання, розвиток інфраструктури. Але у той же час окремі гранти спрямовані на нав'язливе просування сумнівних суперечливих антинаукових ідеологій. Сьогодні в країнах Заходу вже пожинають плоди багаторічної пропаганди гендерної ідеології, яка привела до підриву суспільної єдності, різкої поляризації суспільства, підриву сім'ї і навіть заперечення такого біологічного поняття як стать.

Наведу яскравий приклад, до чого приводить потурання антинауковим теоріям. Відома англійська письменниця Джоан Роулінг, авторка книг про Гаррі Поттера, стала об'єктом цинічного цькування гендерних активістів. А все тому, що письменниця різко розкритикувала ухвалений в Шотландії закон про заборону розпалювання ненависті. Роулінг переконана, що існує лише дві статі. І що чоловік автоматично не стає жінкою, якщо заявить про це. Однак, саме висловлювання такої думки вже може стати приводом притягнення до відповідальності згідно нового закону.

Це не вперше, коли Роулінг відверто висловлює свої погляди, які дуже не подобаються гендерним ідеологам. Але проблема насправді набагато ширша, ніж звичайна дискусія про право називати чоловіка чоловіком. Стараннями лівих, які значною мірою монополізували західні навчальні заклади та медіа, суспільству нав'язується псевдонауковий дискурс. Коли фундаментальні біологічні істини уже не розглядаються як наука. Поняття стать описується як щось застаріле і непотрібне. А природні відмінності між чоловіками та жінками - це прояв старих упереджень.

Гендерні активісти намагаються кинути виклик еволюції, яка тривала на цій планеті мільярди років, де поділ організмів на статі є нормою, а не вигадкою. Найгірше, що вони галасливими кампаніями змушують замовкнути своїх опонентів. То де тут свобода слова і демократія?

Це показовий урок і тривожний дзвіночок для всього Заходу. А також сигнал для України: не можна некритично переносити у власне суспільство сумнівні теорії та віддавати цілу сферу на поталу заангажованих активістів.

Андрій Білан, депутат Луцької міської ради від ВО "Свобода"

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити