image
 |  0 5 Серпня 2019 | 13:13

Супрун нагадала про щеплення перед школою

В.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун нагадала, що перед початком навчального року потрібно обов'язково відвідати з дитиною сімейного лікаря і перевірити наявність обов'язкових щеплень, передбачених календарем.

Про це вона повідомляє на своїй сторінці в мережі Facebook.

"Уже за місяць діти підуть до школи. Зараз у батьків майбутніх учнів точно чимало клопіт — від вибору рюкзака до щоденника. Але серед цих справ варто не забути також відвідати з дитиною сімейного лікаря та перевірити наявність обов’язкових щеплень, передбачених Календарем", - йдеться в повідомленні.

Супрун зазначила, що вакцини, передбачені календарем щеплень, можна отримати безкоштовно у свого сімейного лікаря, педіатра або терапевта.

"Це вакцини від 10 інфекційних хвороб: гепатиту В, туберкульозу, кору, паротиту, краснухи, дифтерії, правця, кашлюку, поліомієліту і хіб-інфекції. Адже державні навчальні заклади можуть забороняти відвідування занять тим дітям, які не отримали необхідні щеплення за Календарем профілактичних щеплень", - уточнила в.о. міністра.

"Вакцини — єдиний надійний спосіб захиститися від багатьох небезпечних хвороб. Немає раціональних підстав ризикувати своїм здоров’ям та здоров’ям своєї дитини та набувати імунітет "перехворівши", коли маємо 100% забезпечення якісними та безоплатними вакцинами", - підсумувала Супрун.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 4 причини високого тиску, про які ви не знали раніше

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити