image
 |  13 14 Листопада 2019 | 14:41

Сусіди скаржаться на самочинну перебудову в одній із луцьких багатоповерхівок (ФОТО)

Мешканці луцької багатоповерхівки на проспекті Волі, 48 скаржаться на бізнесмена, який викупив у цьому будинку квартиру на першому поверсі і вирішив його перепланувати під комерційну нерухомість.

Така реконструкція та перебудова, як стверджують сусіди, є самочинною і незаконною, – інформує власкор «ВолиньUA».

Згідно з документами, 5-поверхівка на проспекті Волі, 68 будувалася на дольовій участі майбутніх власників житла, а його балансоутримувачем – житлово-будівельний кооператив «Світанок». Проте жодних погоджень на будь-які будівельні роботи від балансоутримувача нові власники квартири на першому поверсі не отримували.

Більше того, дозволів від міської влади на такі роботи будівельники теж не мають. Про це вони дізналися від представників міської влади, до яких звернулися з відповідною скаргою. Мовляв, будинок кооперативний, тож вирішувати подібні питання його господарі мають самостійно.

Тим часом будівельники вже вибили в несучі стіні зі зручним виходом на проспект Волі старі віконні рами і зробили набагато більші отвори – під двері та вітрини. Жильців сусідніх помешкань непокоїть те, що аналогічне перепланування всередині колишньої квартири на першому поверсі може порушити цілісність будинку.

«Будівельники кажуть, ніби відповідні дозволи на перепланування та початок будівельних робіт вони отримали напряму з Києва. Але це – нонсенс, що для обстеження нашого будинку хтось би приїздив із Києва. В будь-якаому разі, погодження на такі роботи вони мали би отримати від нашого житлово-будівельного кооперативу, але до нас із цього приводу ніхто не звертався. Тоді як інші забудовники з нами подібні речі погоджували», – стверджує мешканка будинку Людмила.

Як приклад для занепокоєння, жильці наводять нашумілий випадок із незаконною реконструкцією та переплануванням із втручанням в несучу конструкцію на першому поверсі 5-поверхівки на вулиці Рівненській, 109 у Луцьку в 2012 році, коли обвалився цілий під’їзд будинку разом із людьми.

Наразі мешканці будинку на проспекті Волі, 68 в особі ЖБК "Світанок" написали скаргу до Державної архітектурно-будівельної інспекції у Волинській області, звідки очікують адекватної реакції на конфліктну ситуацію. Якщо ж і це не допоможе, готові вдатися до радикальніших кроків і протестних акцій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Таємне будівництво: як у «Старому місті» руйнують історичну забудову (ФОТО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити