image
 |  31 14 Листопада 2019 | 11:12

Таємне будівництво: як у «Старому місті» руйнують історичну забудову (ФОТО)

Встановлений аби-як будівельний паркан, відсутність паспорта проведення будівельних робіт та наявність нібито будівельників, не бентежить нікого із контролюючих органів та міську владу.  

З вересня місяця, в історичній частині Луцька, за адресою Драгоманова, 3, невідомі особи зносять стіни приміщення, аби збудувати торговий центр чи заклад харчування. 

Під виглядом реконструкції, розібрали дах, стіни, які збудовані з столітньої польської цегли з надписами «Лучанін». Також з приміщення демонтували старовинні плити покриття, які за формою аналогічні, як в аптеці музей.

Слід наголосити, що згідно до Генерального плану міста, вулиця Драгоманова знаходиться в межах історико культурного заповідника «Старий Луцьк».

Відповідно до Рішення виконкому обласної ради від 01.12.86 №341 об’єкт за адресою Драгоманова, № 1 (суміжній з Драгоманова, № 3) пам’ятка архітектури місцевого значення. Таким чином Драгоманова, 3, знаходиться в межах заповідника і в межах охоронної зони Драгоманова, № 1.

Читайте також: У центрі Луцька таємно будують на «Святій горі» (ФОТО)

Відповідно на інформаційний запит, Луцька міська рада повідомляє, що у єдиному реєстрі дозвільних документів, що дають право на виконання підготовчих та будівельних робіт відділом державної архітектурно-будівельного контролю, був зареєстрований дозвіл на виконання будівельних робіт від 28.08.2019 № ВЛ 112192401674 «Реконструкція нежитлових приміщень під заклад харчування та офісні приміщення».

Проектну документацію погоджено Адміністарцією державного історико-культурного заповідника у Луцьку та Управлінням культури Волинської обласної адміністрації.

Підставою для розроблення історико-містобудівного обгрунтування проєкту є реконструкція нежитлових приміщень під заклад харчування та офісні приміщення в межах історичних ареалів міста Луцька, який знаходиться по вулиці Драгоманова, 3.

Замовником цього проєкту є підприємець Москалюк Віктор Анатолійович.

У 2017 році Луцька міська рада надала цьому підприємцю в історичній частині міста землю на 10 років для реконструкції нежитлових приміщень під торгово-офісні приміщення на вул. Драгоманова, 3.

У відділі культурної спадщини Луцька прокоментували, що будинок за адресою вулиця Драгоманова,3 не історичною пам’яткою, тому для будівельних робіт там не потрібно спеціальних погоджень. Водночас, додали, що «Старе місто» має розвиватися. І площу перед цим будинком потрібно оживити.

Начальник відділу Державної архітектурно-будівельної інспекції Луцької міськради Владислав Троць каже, що Мінкультури у серпні цього року погодило будівництво закладу комерційного призначення, проте сказати точну інформацію не зміг.

Натомість станом на сьогодні, продовжується знищення будинку в історичні частині міста - лишився лише фасад цього приміщення і маємо надію, що його хоча б збережуть!

Встановлений аби-як будівельний паркан, відсутність паспорта проведення будівельних робіт нікого із контролюючих органів, ні дирекцію історико-культурного заповідника «Старий Луцьк» геть не бентежить.

Нещодавно ВолиньUA писали про те, що у Луцьку, на вулиці Гаврилюка, невідомі розпочали розпочали будівництво. Дане місце знаходиться в історично ареалі Луцька – Свята гора. Дане будівництво теж відбувається, через свавілля влади та органів місцевого самоврядування. Без проведення археологічних досліджень, в буквальному сенсі "забетонували" історію.

Далі фото зруйнованого приміщення за адресою Драгоманова, 3 в історичній частині Луцька.

             

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити