image
 |  0 11 Березня 2020 | 16:11

«Суспільне» телебачення можуть закрити

Суспільний мовник може припинити мовлення всіх каналів на радіо і телебаченні.

Можуть закрити також і діджитал-канали у зв'язку з боргами, які дісталися у спадок "Суспільному" як правонаступнику усіх прав та обов'язків колишньої державної Національної телекомпанії України, - пише "Суспільне".

Рахунки телерадіокомпанії блокують. Неможливо проводити будь-які видатки. Арештували кошти, які є на рахунках "Суспільного", задля стягнення боргу в сумі 10 млн 591 тис. 224 євро 48 центів та 73 080 грн судового збору на користь акціонерного товариства "Євроньюз". Працівникам телерадіокомпанії затримують виплати заробітної плати.

"Понад чотири тисячі працівників Суспільного мовника не отримали заробітної плати в лютому й можуть не отримати її і в березні, адже досі не затверджено паспорт відповідної бюджетної програми", - вказано у заяві.

Однією з головних причин ситуації, що виникла, є зміна головного розпорядника бюджетних коштів. Раніше це був Державний комітет телебачення і радіомовлення України, а зараз - Міністерство культури.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку відбулась акція на підтримку регіонального мовлення (ФОТО, ВІДЕО)

Правління "Суспільного" просить втрутитися Кабінет міністрів України та розглянути питання затвердження бюджетної програми на найближчому засіданні.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити