image
 |  0 20 Листопада 2020 | 22:47

«Свідоме знущання над українською економікою», – бізнес Волині про економічну політику Польщі щодо України

Політика Польщі щодо видачі дозволів на перевезення українських товарів через кордон – це «свідоме знущання над українською економікою».

Про це заявив заступник міністра економічного розвитку, торгівлі та сільського господарства України, торговий представник України Тарас Качка під час публічної консультації з бізнесом Волині щодо оновлення Угоди про Асоціацію з ЄС 20 листопада.   

Під час консультацій підприємці Волинської області називали транспортну проблему на кордоні з Польщею «найбільш болючою» для бізнесу Волині.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна скоротила експорт товарів до Євросоюзу на 16%

«Можливо, треба трішки жорсткіше щодо Польщі себе поводити. Я, наприклад, є прихильником того і вважаю, що те, що робить Республіка Польща — це свідоме знущання над українською економікою. Пан посол ображався певного часу на мої слова, але так воно і є. Це не дружнє, а, навпаки, вороже і негативне ставлення до українських компаній, і я цього особисто не приховую», — зазначив він.   

Також Качка згадав про можливу торговельну війну з країною-сусідом.   

«Якщо зупинимо імпорт польського сиру, ми почнемо торгову війну з Польщею. Питання в тому, буде вона переможною чи не переможною», — зауважив торговий представник України.  

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Погуляйка закупили авто для амбулаторій, які на 100 тисяч дорожчі, ніж на офіційному сайті?

Зазначимо, публічну консультацію з представниками бізнесу щодо оновлення Угоди про Асоціацію з ЄС організували Центр спільних дій спільно з Офісом віцепрем’єрки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції та Міністерством розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити