image
 |  7 6 Грудня 2020 | 08:49

Свобода слова: усіх журналістів білоруського ЗМІ викликали на допит у кримінальній справі

Усіх журналістів білоруського видання "Наша Ніва" викликали на допит у кримінальній справі, де головний редактор "НН" Ягор Марціновіч виступає в якості підозрюваного.

Про це Ягор Марціновіч повідомив у Facebook.

"Слідчий комітет запускає свою конвеєрну лінію. На наступному тижні викликають на допит усіх 20 співробітників "Нашої Ніви".

Усі 20 чоловік – свідки того, як я оббрехав заступника міністра внутрішніх справ Барсукова (Олександр Барсуков нині вже помічник самопроголошеного президента Лукашенка по Мінську – ред УП)", – йдеться в повідомленні.

Головний редактор "Нашої Ниви" є підозрюваним за ст. 188 КК (наклеп). Стаття передбачає штраф, або виправні роботи на строк до двох років, або арешт, або обмеження волі на строк до трьох років.

Слідчий комітет Білорусі порушив проти журналіста кримінальну справу за публікацію новини, у якій один з "діджеїв змін" Влад Соколовський заявив, що Барсуков побив його у слідчому ізоляторі "Акрестіна".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нові знахідки і таємниці: виявили у Луцькому монастирі святої Бригіти (ВІДЕО)

Білоруське видання "Наша Ніва" можуть оштрафувати за те, що їхню журналістку Наталію Лубневську поранив силовик.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити