image
 |  16 15 Квітня 2022 | 12:53

«Свобода» у Іваничівській селищній раді вимагає демонтувати символ «руского міра»

Фракція ВО "Свобода" у Іваничівській селищній раді вимагає демонтувати символ російсько-радянської воєнної імперської могутності - монумент танку Т-34.

Про це йде мова у заяві фракції ВО "Свобода" у селищній раді за підписом голови Ігоря Мороза.

Автори звернення зазначають, що ідеологічна та пропагандистська зброя є невід'ємною частиною експансії "руского міра".

"Росія залишила кривавий слід в історії України. Символи панування Москви - це назви вулиць та інші пам'ятні об'єкти на честь російських окупантів і носіїв ідеології імперії. Вважаємо, що їм не місце на території нашої країни та селища. Остаточний демонтаж спадку колніального минулого - це прощання з "рускім міром" та його ідеологією", - сказано у заяві.

Фракція ВО "Свобода" наголошує, що у громаді мають стояти монументи на честь героїв російсько-української війни, а не пам'ятні знаки періоду московського панування в Україні, які сповідують воєнну доблесть держави-агресора.

У документі фракція вимагає від селищного голови Лідії Томашевської та селищної ради ухвалити рішення про демонтаж монументу - совєтського танку Т-34, як уособлення воєнної могутності чужої та ворожої для українців держави.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Свобода» вимагає демонтувати символ російського мілітаризму у Володимирі

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити