image
 |  4 24 Березня 2020 | 21:20

Карантин: у ПЦУ дозволили проводити богослужіння без прихожан

Священний синод Православної Церкви України прийняв рішення дозволити  проведення богослужінь у храмах лише священнослужителями та церковнослужителями і співаками.

Про відповідне рішення Священного Синоду повідомляє сайт ПЦУ.

"Пункт 3 "Практичних настанов для єпископату, духовенства і вірних у зв’язку з оголошеною пандемією особливо небезпечної коронавірусної хвороби (COVID-19)" (затверджених Священним синодом 17 березня 2020 р.) дозволяє проведення богослужінь у храмах самими лише священнослужителями та церковнослужителями і співаками, без особистої присутності мирян", – йдеться в рішенні.

Зазначається, що під час проведення таких богослужінь миряни повинні долучатися до спільної молитви, використовуючи можливості віддаленого зв’язку. 

Таке рішення Синод під головуванням Блаженнійшого Митрополита Київського і всієї України Епіфанія ухвалив під час телеконференції 24 березня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На настоятелів церков Луцька склали 10 адмінпротоколів

Також Церква наполягатиме перед органами державної влади не закривати храми під час карантину. 

Нагадаємо: Українська греко-католицька церква готова в разі епідемії коронавірусу в Україні перетворити всі свої храми на лікарні, де священики разом з лікарями рятуватимуть людей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Московські церкви кишать коронавірусом»: після відвідин Почаївської Лаври захворіло 8 людей

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити