image
 |  2 9 Серпня 2018 | 19:57

Сєнцов голодує вже 88 днів

Своїми думками поділилися також омбудсмен, лікарі та адвокат українця.
Про це повідомляє ТСН. 
Голодування українського політв’язня Олега Сенцова триває вже 88 днів. Виснажений, але незламний бранець Кремля з’явився на поширених у четвер фотографіях.
На одній зі світлин українець, попри все, всміхається. Омбудсмен Денісова оприлюднила фото Сенцова з колонії "Білий ведмідь" за полярним колом у Ямало-Ненецькому автономному окрузі. Олег на них стоїть, а на словах переказує, що припиняти голодування не збирається.
Нові фотографії бранця Кремля з колонії оприлюднили сьогодні. На них Олег геть виснажений, хоча й усміхається. Про звільнення Сенцова з Путіним завтра збирається говорити президент Франції Еммануель Макрон. Який вигляд має людина, яка голодує вже вісімдесят вісім діб - дивіться далі в сюжеті.
Український омбудсмен Людмила Денісова дізналася, що зараз Серцов при зрості 1,9 метри важить 70 кілограмів.
"Переговори проводилися сьогодні цілий день із Москальковою Тетяною – моєю візаві з Російської Федерації. Коли вона коментувала мені ці фото, то сказала, що Олег досить активний, ходить сам, дивиться телевізор, читає книги та щось пише. Сказав, що ось я такий поки що живий, і борюся", - розповіла уповноважена ВР із прав людини.

Останнє відео з Олегом зняте ще наприкінці травня – це був 18-й день голодування. Сенцова записали під час розмови з Ксенією Собчак. Російські тюремники звітують, що стан бранця Кремля стабільний, але жодного слова про ступінь тяжкості не говорять. Що відбувається з Олегом – періодично повідомляє його адвокат Дмитро Дінзе. Востаннє він бачив Олега 7 серпня, режисер уже майже не вставав.
"У нього загострилося серце. Протягом кількох тижднів стояла спека, градусів 40. Проблеми з печінкою та нирками. Верхні та нижні кінцівки німіють", - розповів Дінзе.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  На Сході загинув військовий з Луцька

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити