image
 |  0 30 Липня 2019 | 12:23

Таємні преференції щодо ремонту прибудинкових територій у Луцьку мають зникнути, - Микола Федік

Ремонт прибудинкових територій у Луцьку має здійснюватися згідно ухваленої на кілька років програми і виключати фактори політичної лояльності, кількості виборців та ручного управління.

Про це у Фейсбук написав депутат Луцької міськради, очільник фракції ВО "Свобода" Микола Федік.

Обранець громади зауважує, що на чергову сесію Луцької міськради 31 липня винесено два проекти рішень, які передбачають зменшення розміру пайової участі у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури міста для ТзОВ «Холдінгова компанія «Єврохолдінг» і ПрАТ «Луцький домобудівельний комбінат». Такі рішення означають, що міський бюджет знову недоотримає певну суму грошей.

Як наголошує Микола Федік, у Луцьку велика кількість прибудинкових територій досі перебуває в жахливому стані. Відсутня дорога, ями, зарослі наче в постісторичну епоху. І щоб виправити цю ситуацію, потрібні кошти. А кошти беруться, якщо наповнюється міський бюджет.

"Лучани часто скаржаться на те, що про їхню прибудинкову територію забули. Що одні двори ремонтують, бо там є провладний депутат, а на інші не звертають уваги. Що там, де виборців живе багато, комунальні служби часто набагато активніші. А де переважає приватний сектор чи кількість багатоповерхівок не дуже значна, можна нічого не робити. Люди запитують: скільки триватиме ця дивна дискримінація? Коли зникне режим спеціальних таємних преференцій і ручного управління при визначенні пріоритетності ремонтів вулиць?

Читайте також: Як в історичне урочище «Вовчак» привезли хату? (ВІДЕО)

Вихід з цієї ситуації простий: затвердження на кілька років програми ремонту прибудинкових територій у Луцьку. Яка не залежатиме від кількості виборців, лояльності депутата та інших суб'єктивних моментів. А виходитиме з принципу доцільності і справедливості. Лучани мають чітко знати: їхня вулиця буде ремонтуватися в такому-то році. І ніякі політичні катаклізми чи уподобання влади на цей графік вплинути не зможуть", - впевнений депутат Луцької міськради.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити