image
 |  2 24 Вересня 2022 | 22:31

Таємниці підземелля біля Луцького братства наразі нерозкриті

Таємниці підземелля біля Луцького братства наразі нерозкриті.

Про це у коментарі власкору "ВолиньUA" розповів заступник директора історико-культурного заповідника Луцька Віктор Баюк.

У серпні волинські археологи розпочали дослідження підвального приміщення споруди на розі вулиць Данила Галицького, 2 та Йова Кондзелевича, 5, що прилягала до монастирського корпусу Луцького Хрестовоздвиженського братства. Віктор Баюк розповів, що вдалося з'ясувати станом на поточний момент.

"Будь-яка підземна споруда минулих епох має велику історичну цінність. Нам вдалося дослідити лише її частину. Вона примикає до монастирського корпусу. Зараз остаточно невідомо, яку функцію вона виконувала. Вхід був з двору. Ми відібрали зразки цегли. На жаль, усі підземелля братства затоплені. Тому відкрити її таємниці нереально. Як і те, куди міг вести відкритий дверний прохід у підвалі. Впевнений: це може бути дуже цікавий підземний комплекс", - сказав Віктор Баюк.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити