image
 |  0 24 Жовтня 2018 | 14:27

Тесть екс-чиновника Міноборони придбав 7 квартир під час закупівель неякісної форми

Національне антикорупційне бюро перевірить інформацію щодо умисного неподання декларації колишнім начальником Головного військового представництва Міністерства оборони Олександром Костюніним, у тестя якого знайшли 7 квартир та 2 нежитлові приміщення.
Про це йдеться у відповіді НАБУ на звернення народного депутата Сергія Лещенка, яку опублікував проект "Марлін".

 

 "Повідомляємо, що ваше звернення за фактом можливого умисного неподання суб'єктом декларування декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування долучено до матеріалів кримінального провадження № 52018000000000302 від 26.03.2018 за фактом зловживання службовим становищем та незаконного збагачення з боку службових осіб 1363 Головного військового представництва МОУ, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст. 364, ч.1 ст. 368-2 КК України".- зазначили у бюро.


Йдеться про справу по закупівлі Міністерством оборони неякісної військової форми "Варан ЗСУ" у 2015 та 2016 роках на суму понад  80 мільйонів гривень.
Тоді відповідальним за якість форми з боку Міністерства оборони був  начальник Головного військового представництва полковник Олександр Костюнін. Пізніше виявилось, що під час закупівель неякісної форми тесть Костюніна придбав 7 квартир та два нежитлові приміщення у Києві.
Олександр Костюнін був звільнений в запас у вересні 2016 року.  Згідно з законом "Про запобігання корупції", чиновник наступного року після звільнення повинен був подати декларацію за попередній рік.
Проте, декларація колишнього начальника Головного військового представництва в реєстрі відсутня. НАЗК перевірок щодо наявності в родичів Костюніна  вказаного майна не проводило.
На додатковий запит проекту "Марлін" НАБУ відповіло, що розслідування даного кримінального провадження ще триває.
До слова, Міністерство оборони продовжує закуповувати форму у фірм, що фігурували у провадженні по формі "ВАРАН ЗСУ".
Зокрема, ТОВ "Тусмо", з моменту відкриття провадження у вересні 2016 року, перемогла у тендерах від Міністерства оборони на суму понад 87,2 мільйона гривень.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити