image
 |  4 21 Листопада 2018 | 10:16

Ті, хто покриває Кватирка, не винесли жодних уроків з Майдану, – Михайло Щур

Прикро, що в день початку Революції гідності, яка 5 років тому покликала на майдани всіх українців, правоохоронці не роблять з цього належних висновків. Схоже, ті, хто покриває Кватирка, не винесли жодних уроків з Майдану. Бо якщо ці справи будуть безпідставно закриті, а винуватці не покарані, то кара неминуче наздожене тих, хто «кришує» «темні» справи лісових ділків.

Про це написав на своїй сторінці в мережі Фейсбук радник першого заступника голови Волинської обласної ради Михайло Щур, коментуючи результати останньої зустрічі з представниками правоохоронних органів.

«Спільно з депутатом обласної ради Сергієм Сіваком, керівником обласної організації партії «Народний контроль» Павлом Данильчуком, заступником голови обласної організації ВО «Свобода» Миколою Федіком та громадською активісткою Марією Доманською зустрілися з начальником слідчого управління поліції у Волинській області Олександром Климовським.

Основний предмет розмови – хід розслідування кримінальних справ, які були відкриті щодо незаконних дій та зловживань у лісовому господарстві області, в тому числі – посадовими особами обласного управління лісомисливського господарства, зокрема її теперішнім очільником Олександром Кватирком», – йдеться в повідомленні.

На численних зловживаннях і порушеннях уже неодноразово наголошували громадські активісти та засоби масової інформації. Більше того, фактично на кожній сесії Волинської обласної ради вже протягом декількох років регулярно піднімаються питання щодо зловживань у лісовій галузі. Результатом спільних дій представників громадськості, депутатів та журналістів стало відкриття ряду кримінальних проваджень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Лісова мафія» на Волині: Шацький національний парк окуповують комерсанти

«Одна з таких резонансних справ – кримінальне провадження щодо рубки дерев на території «Гушівського хутора» у Шацькому національному природному парку. Тож великим здивуванням для всіх нас стала інформація, що ця справа закрита працівниками прокуратури ще 10 вересня 2018 року.

Не менш шокуючим стало те, що в межах іншого провадження, яке стосувалося незаконної рубки дерев у «Цуманській пущі», працівники прокуратури зняли підозру з Олександра Кватирка», – пише Михайло Щур.

Не обійшли увагою і подій у Воротнівському заказнику 26 вересня цього року. Цікавив хід розслідування фактів, зокрема щодо стрілянини в заказнику. Як з’ясувалося, слідчі дії у цій справі тривають. Хоча промовистий факт: протягом ось уже майже двох місяців ще навіть не встановили жодної особи, яка протиправно застосувала зброю. Разом із цим, прозвучала однозначна інформація, що було застосовано зброю, перероблену зі спортивної на бойову…

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нічні розваги, «тітушки» і стрілянина – новий «бєспрєдєл» у відомстві Кватирка

«Склалося враження, що працівники прокуратури, замість «розкручувати» подібні кримінальні провадження, намагаються фахово їх закривати. Тобто, коли «вляжеться пилюка», то й цю справу «успішно» закриють», – припускає Михайло Щур.

Разом із тим, він висловлює сподівання, що спільними зусиллями громадськості, журналістів, депутатів та всіх, кому небайдужа доля збереження лісів, справедливість буде відновлена, справи, по яких ще тривають слідчі дії, будуть доведені до логічного завершення, а винуваті у знищені наших лісів понесуть заслужені покарання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Громада вимагає відставки начальника управління лісового та мисливського господарства Волині

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити