image
 |  0 30 Березня 2021 | 20:40

«Ти її – в двері! А вона – у вікно!»: вакцину AstraZeneca після скандалів перейменували у Vaxzevria

Регулятор відзначив, що зміна назви не несе з собою змін інших параметрів препарату.

Про це повідомляє «Хартія'97».

Після ситуації в Європі вакцина AstraZeneca, постачання якої припинені в багатьох країнах, отримала нову назву. Її перейменували в Vaxzevria, повідомляється на сайті Агентства медичних продуктів Швеції.

Регулятор відзначив, що зміна назви не несе з собою змін інших параметрів препарату. При цьому маркування і упаковка нового засобу може відрізнятися.

Останньою країною, яка призупинила щеплення, стала Канада. Там її припинять застосовувати для вакцинації людей старших 55 років. За даними канадських фахівців, імовірність тромбозу у прищеплених препаратом AstraZeneca становить 1 до 100 тисяч. Раніше вважалося, що такий ефект спостерігався в одному з мільйона випадків.

Ряд країн Європи призупинили або заборонили вакцинацію AstraZeneca. При цьому творці препарату наполягають на його безпеці. У компанії підкреслили, що вивчення здоров'я більше 17 мільйонів людей після вакцинації показало відсутність підвищеного ризику виникнення емболії легеневої артерії, тромбозу глибоких вен або тромбоцитопенії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернівцях помер другий вакцинований Covishield від AstraZeneca

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити