image
 |  2 27 Лютого 2020 | 09:42

Тігіпко говорив у квітні 2014 терористам в Луганську: «Пацани, все нормально, через місяць ми в Росії»

Журналіст, ексзаступник головного редактора видання "The Бабель" Євген Спірін оприлюднив інформацію про те, що в 2014 році в Луганську Сергій Тігіпко агітував за Росію.

Про це він написав у Фейсбуці.

Спірін зазначив: "У ніч на 9-те квітня 2014 року Тігіпко приїхав до Луганська і пішов у захоплену будівлю СБУ. Його супроводжували озброєні головорізи терориста-пісняра Олексія Мозгового. Натовп біля СБУ, а це були місцеві люмпени упереміш з гастролерами з Ростовської області, розігрілися "Арсеналом міцним". Градус веселощів підвищувався, тому, поки Тігіпко йшов в оточенні людей з автоматами, йому ледь не розірвали піджак, улюлюкали, кричали і свистіли.

Але Мозговий провів його всередину будівлі. Тігіпко пробув там дуже багато часу, про що він говорив, із ким (тоді всередині була "армія південного сходу", Валерій Болотов, Ципкалов та інші діячі першої хвилі, всі вони мертві), напевно, ми не дізнаємося. Коли стемніло і була вже ніч, Тігіпка також вивели з будівлі під охороною і повели в бік його автомобіля.

Ми з Костею Реуцьким стояли поруч, хтось смикнув Тігіпка за рукав. Я тремтячими руками дістав мильницю і включив відеозапис. Тоді вперше я побачив людей з калашами і навіть, здається, кулеметом. Я дуже боявся знімати, руки мокли, а мильницю я ховав. Тігіпко зупинився і сказав у натовп: "Пацани, все нормально, через місяць ми в Росії". Головорізи провели його в авто і він поїхав. Запис я залив на ютуб, там 88к переглядів, але так тремтить, що нічого не зрозуміло, а фрази його не чути. Коментатори написали, що це не доказ, а автор наркоман. Запис у першому коменті.

Читайте також: На Донбасі підірвався український військовий

Але звук цих слів досі в моїх вухах. Через місяць мене вигнали з дому. Це все, що мені потрібно пам'ятати про Тігіпка".

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити