image
 |  0 19 Січня 2021 | 19:19

Тільки українською: на Закарпатті скасували всі рішення про функціонування регіональних мов

На Закарпатті скасовано усі рішення органів місцевого самоврядування про функціонування регіональних мов.

Про це Уповноваженого із захисту державної мови тараса Кременя проінформували листом із Закарпатської областної прокуратури, - передає УНН із посиланням на Facebook мовного омбудсмена.

“На Закарпатті скасовано усі рішення органів місцевого самоврядування про функціонування регіональних мов”, — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що до Уповноваженого із захисту державної мови надійшов лист Закарпатської обласної прокуратури, у якому повідомляється про те, що рішенням Берегівської районної ради № 40 від 29 грудня 2020 визнані такими, що втратили чинність рішення щодо регіональної мови Берегівської та Виноградівської районних рад.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Берегово викрили чоловіка, який у соцмережах закликав до відокремлення Закарпаття

“Таким чином, усі рішення органів місцевого самоврядування про функціонування регіональних мов на території Закарпатської області скасовано”, — йдеться у листі.

Нагадаємо, Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь звернувся до місцевих рад щодо необхідності скасувати рішення про функціонування регіональних мов і попросив прослідкувати за цим Генпрокурора Ірину Венедіктову.

Додамо, ще у 2012 році Закарпатська облрада визнала особливий статус угорської, румунської та русинської мов, посилаючись на статтю 7 Закону України "Про засади державної мовної політики".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Погуляйко віддав майже 5 гектарів лісу у довгострокове користування

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити