image
 |  0 31 Березня 2019 | 18:21

Тимошенко хоче дискредитувати результати екзит-полів, - соціологи

Директор Фонду "Демократичні ініціативи" Ірина Бекешкіна заявила про плани кандидата у президенти Юлії Тимошенко дискредитувати дані екзит-полів у зв'язку з невдоволенням реальними результатами виборів.

"Провели о 14 годині прес-конференцію, відзвітували, що політ йде нормально. Проте все ж тривожно. Вже з'явилися перші дзвіночки, що ті сили, яким результати не сподобаються, вже зараз починають екзит-пол, навіть усі екзитполи дискредитувати. Перша ластівка - штабіст Юлі Костя Матвієнко пише в своєму блозі на "Укрправді", що, начебто, дані, які передають з місць інтерв'юери і дані, які заносяться в комп'ютер і підраховуються істотно відрізняються. Не знаю, на яких ідіотів це розраховано. Бо результати приймають телефоном рядові співробітники соц. служби, і вносять в комп'ютер теж вони. Ну, і хтось уявляє, що начальник збирає колектив і каже, що вносити треба не те, що отримують, а зовсім інше? Теоретично все це змінити вже в комп'ютері може керівник, але про це всі будуть знати. І такі речі не залишаються невідомими. Це - гучний скандал і втрата репутації.

З власного досвіду: прийшла в КМІС, якраз була чергова передача даних з 15.00 до 16.00. Питаю у Паніотто: що там? Каже: не знаю, пішли подивимося. Пішли подивилися. Результати, звісно, не скажу, бо не маю права.

Але є причини для підозр, що спроби дискредитувати екзит-поли будуть набирати силу. Кажу "екзит-поли" у множині - бо поки дані реальних екзит-полів поки дуже подібні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині фіксують порушення пов'язані з роботою дільниць

Ще один метод, теж розрахований на ідіотів - це начебто екзит-поли різних "Рогов та копит" - ну от уже засвітилися "Передові правові ініциативи", що побили усі світові рекорди, "опитуючи" по 100.000 за два дні, ще якісь невідомі стоять на дільницях. І буде: "а ми на ваш екзит-пол нашим екзит-полом". А що? На людей не надтоосвічених це може подіяти. 

Так що, з одного боку, політ йде нормально. З іншого - очікуємо можливого вітру".

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити