image
 |  4 1 Листопада 2017 | 06:44

Топ-5 книг для холодного листопаду

Осінь – найкнижковіша пора року, адже восени хочеться відпочивати саме так: загорнувшись у щось тепле та м'яке, взявши в руки горнятко гарячого чаю і, звичайно, з душевною книгою. 

Наше видання пропонує Вам ТОП-5 книг для холодного листопаду: 

 Ловець повітряних зміїв

Халед Госсейні

lovets_povitrianyh_zmiiv-3

 

Одного разу афганський хлопчик Амір не втрутився і не захистив свого найкращого друга Гассана. Це відступництво буде переслідувати його все життя, навіть коли він стане дорослим чоловіком в Америці, аж доки він не вирішить зробити те, що зможе виправити давню помилку. «Ловець повітряних зміїв» вийшов у 2003 році і два роки поспіль очолював список бестселерів The New York Times.

 

Смажені зелені помідори в кафе «Зупинка»

Фенні Флегг

3-3

 У часи Великої депресії у невеличкому селищі при залізничній станції «Зупинка» одна смілива і відважна дівчина, Іджі, відкриває кафе, де бідних годують безплатно, а безробітнім дають роботу. Усе селище — друзі Іджі, хоча вона абсолютно не відповідає уявленням про те, якою має бути юна леді. Іджі закохується у молоду жінку Рут, яка втікла з маленьким сином від жорстокого чоловіка. Згодом поліція починає підозрювати Іджі в тому, що вона вбила чоловіка Рут. Але всі мешканці селища стають на захист двох жінок.

 

Щось таке як любов

Зоя Казанжи

09

Жінки з нової книжки Зої Казанжи мешкають поряд з нами. Вони закохуються й розчаровуються, наражаються на сучасні проблеми й утікають від минулих, цілуються при місячному сяйві й плачуть у подушку, заварюють каву або чай і в’яжуть шкарпетки, слухаються своїх мамів і повстають проти їхнього деспотизму. При жінках — чоловіки. Теж різні: рішучі й боязкі, хитрі й простодушні, занедбані обставинами й успішні, егоїсти й щиросердні. У сюжетах оповідань персонажі весь час у русі — якщо не автом, то потягом чи літаком, на крайній випадок є й тролейбус або трамвай.

 

Хлопчик у смугастій піжамі

Джон Бойн 

Дев’ятирічний Бруно разом із сім'єю переїжджає зі свого комфортабельного будинку в Берліні до нового дому у загадковому місці Геть-Звідси, де його батька призначають комендантом концтабору. Випадково він знайомиться з єврейським хлопчиком Шмулем, маленьким в’язнем. Між ними зароджується справжня дружба, яку, однак, розділяє колючий дріт.

 

«Моя бабуся просить їй вибачити»

Фредерік Бакман

kniga-670x351

 

Фредерік Бакман, шведський блогер, журналіст і письменник, створив чудову, сонячну, сумну та водночас казкову історію про одну дівчинку на ім’я Ельза. Їй сім років, і вона не така, як інші. Вона без тями любить «Гаррі Поттера», начитана і завжди каже те, що думає. Її Бабуні – сімдесят сім, і вона просто неймовірна. Дехто з батьків, напевно, навряд чи залишив би з нею дитину, бо вважав би її шаленою

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити