image
 |  2 19 Серпня 2019 | 18:53

Трамп хоче придбати найбільший острів на Землі

Президент США Дональд Трамп заявив, що Вашингтон дійсно розглядає можливість придбання Гренландії в Данії. Однак додав, що ця тема не є пріоритетною.

Про це раніше повідомляли ЗМІ.

Трамп зазначив, що Данія втрачає гроші, контролюючи Гренландію. Він не виключив, що може обговорити це питання з данською владою під час свого ймовірного візиту у вересні.

Прем’єр-міністр Данії Метте Фредеріксен назвала ідею Трампа про покупку Гренландії абсурдною. Також додала, що не має наміру обговорювати це питання з президентом США під час зустрічі.

Влада Гренландії заявила, що їхня територія не продається.

Гренландія – найбільший на Землі острів, більша частина якого покрита льодом, – є автономною областю Данії. Острів перевершує материкову частину королівства за територією майже в 50 разів, але на ньому постійно живуть всього 56 тисяч людей. У Гренландії розташована найпівнічніша військова база США.

Читайте також: Дружина прем'єра Ізраїлю викинула коровай, яким її вітали в Києві (ВІДЕО)

Нагадаємо, джерела в Білому домі повідомили, що Трамп неодноразово ставив радників відповідне питання і з цікавістю слухав дискусії з приводу геополітичного значення цього острова, а також його ресурсів. Крім іншого, обговорювалася тема розширення присутності військовослужбовців США в Арктиці.

Трамп, відзначає WSJ, навіть попросив юрисконсульта американської адміністрації провести правову експертизу подібного проекту.

Видання пише, що деякі радники Трампа бачать в покупці острова “швидкоплинне захоплення” американського президента, яке навряд чи здійсниться.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити