image
 |  0 9 Листопада 2020 | 11:13

Транспортний податок можуть розширити: хто тепер сплачуватиме і скільки?

Кабінет міністрів пропонує змінити правила нарахування транспортного податку.

Зараз податок у розмірі 25 тисяч гривень платять власники машин віком до п'яти років і ціною від 375 мінімалок (трохи більш як 1,8 млн грн). Цю цифру хочуть знизити до 200 мінімалок (1 млн грн).

Відповідне нововведення передбачено у законопроєкті №4104, повідомляє Obozrevatel.

Якщо раніше транспортний податок платили залежно від об'єму двигуна, зараз методику ускладнили. За старими правилами, наступного року мінімальна ціна, за якої потрібно платити податок, становила б 2,2 млн грн. За новими – 1,2 млн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шарфик і рукавички від волинської бабусі передали Вселенському Патріарху

Мінекономіки до 1 лютого опублікує на своєму сайті список машин, за які доведеться платити додатково. Також чиновники розробили спеціальний калькулятор, який дозволяє розрахувати вартість машини.

У Міністерстві зазначають, що після збільшення розміру мінімальної зарплати у поточному році перелік автомобілів, які підлягають оподаткуванню, скоротився майже в 1,5 рази порівняно з минулим роком.

Платники податків звільняються від відповідальності в разі, якщо з якоїсь причини не отримали "лист". Але податківці мають право нарахувати несплачену суму протягом трьох років. Так, якщо не заплатили цього року через неуважних податківців, цілком можливо, що наступного доведеться платити в подвійному розмірі, кажуть експерти.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити