image
 |  238 2 Вересня 2023 | 20:49

Три книги для затишного вересня

Вересень - приносить дощі і затишні вечори. Ще хочеться сонця і тепла, тож ми рекомендуємо Вам, наші читачі, три книги для Вашого ідеального вересня. Хай читання приносить насолоду.

"Лагідна війна" Джулія Беррі

Англомовні джерела класифікують роман американської авторки Джулії Беррі «Лагідна війна» як книжку для молоді, адже вона про кохання - чисте і безневинне. «Лагідна війна» присвячена коханню цілком і повністю. Судячи з емоційної ноти роману, авторка щиро вірить, що воно здатне творити дива навіть у найтемніші часи. 

Перша світова війна була страшною, загинуло майже 10 млн. осіб ще 20 млн. отримало поранення…Франція була однією з арен жорстоких битв. Саме про Францію та Велику Британію розповідається у книзі, а ще про перші полки чорношкірих у лавах США. І попри страшну війну є місце коханню. Йдеться про дві пари закоханих: британців Гейзел Віндікотт і Джеймса Олдриджа, американця Обрі Едвардса та бельгійку Колетт. Між ними буде багато музики, пристрасті та відданості одне одному. Так майстерно і так ніжно вони описані, наче розповідь про них веде сама Афродита.

"Зникнення аптекарки" Сара Пеннер

Ця книга, особлива, вона про жінок, які рятували інших жінок від недуг, смутку, болю і втоми. Але так сталося, що з часом смуток здолав і саму «жіночу рятівницю», тому вона вирішила не відкидати дивних прохань, а вчиняти, так як просять у записці.

18 століття - це особливий період в англійській історії, досі важко сказати скільки людей померло від отрути, але тоді так забирали небажаного конкурента, коханця, чоловіка, навіть батька зі свого шляху. Хоч, звісно, отрута була під забороною, але були аптекарі, які варили таку отруту, що важко було сказати від чого помер нещасний.

У Лондоні була особлива аптека для жінок. Тут можна було купити все - від шпанської мушки до блювотного горіха, аби лише вказати в записці, кого треба прибрати, і хто виконає це нелегке завдання. Аптекарка записувала кожну смерть у свою книгу.

Книга написана так цікаво і так легко, що важко зупинитися, хочеться прочитати одразу всю. Авторка вдало змальовує Лондон 18 ст., достатньо приділяє уваги й самій аптеці. Розповідає, як все працює, як готуються отрути і ліки, як швидко помре людина і т.д.

Нелла - так звали аптекарку!!! Вона наче й лиходійка, але не відчуваєш до неї огиди. Її і не шкода, але під кінець книги до неї звикаєш і починаєш співчувати. Хоч тут нема щасливого кінця, але книга просто прекрасна! 

Марічка Крижанівська «Танго з духами»

У вересні якраз вийде друга книга Марічки Крижанівської. Роман складають дві сюжетні лінії. Про це пише Чотимо. Події першої відбуваються в Карпатах ще у прадавні часи, коли могутні духи боронили закони природи, намагаючись не порушувати рівновагу між силами зла і добра. Та, як це часто буває, знайшовся порушник правил – вихованець Чорнокнижника, самотній, нелюблений ніким, а від того злий Арідник (за віруваннями гуцулів – головний дух Потойбіччя). Дочекавшись загибелі Чугайстра, лісового сторожа, він прагнутиме іще більше влади, а тому захоче отримати підтримку названого небожа Чугайстра – Обмінника-Гука. Але парубок залишить Карпати, а разом із ними своїх дядьків Перевидника, Щезника й тітку Нічницю, бо колись наробив страшного лиха, «зачорнив серце» вбивством дівчини… Передісторію подій можна дізнатись із першої книжки Марічки Крижанівської «Тіні». 

Друга сюжетна лінія переносить у 1930-ті роки. Спершу помандруємо до Ворохти, куди приїздить молодий львівський професор, археолог Лев Ковалевич. Його цікавить легендарне золото Олекси Довбуша, за легендою десь заховане у горах. Ковалевич має власну теорію щодо того, де опришки ховали скарби, а тому вирушає до гострих карпатських скель у супроводові місцевих хлопців-провідників. Щоправда, дії пана Лева видаються дещо дивними й навіть викликають несподівану появу старого мольфара. Врешті він повернеться до Львова, щоб розпочати викладання в університеті й підготувати майбутню експедицію місцями Довбуша.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині проводять обліки осінньої міграції птахів (ФОТО)

 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити