image
 |  2 28 Травня 2021 | 16:03

Три роки знімала гроші з чужих рахунків: покарали волинянку, яка працювала у банку

Працівниці «Ощадбанку» з Маневиччини і за сумісництвом ексдепутатці місцевої ради, яка майже три роки крала гроші з рахунків клієнтів, винесли вирок. Жінку засудили до чотирьох років позбавлення волі з забороною обіймати посади, що пов’язані з організацією касової роботи, строком на два роки. Проте покарання вступить у силу лише якщо зловмисниця порушить закон ще раз впродовж дворічного іспитового терміну.

Такий вирок ухвалила суддя Маневицького районного суду Ірина Токарська, - пише Сила правди.

У відділенні «Ощадбанку» села Прилісне на Маневиччині Галина Лопушик почала працювати касиркою у 2001-му році. У 2010-му вона стала контролеркою-касиркою, а вже 23 листопада 2012-го вперше створила документ на видачу готівки з одного із рахунків без відома його власниці. Зняла жінка 9 900 гривень.

Наступного разу Галина Лопушик привласнила гроші з чужого рахунку у січні 2013-го. Зняла касирка майже таку ж суму — 9 000 гривень. Надалі вона крала гроші у різних обсягах — найменша сума становила 296 гривень, а найбільша сягнула 9 900 гривень. Останню махінацію працівниця банку провела у квітні 2015-го і загалом ошукала 13 клієнтів банку на 74 578 гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волинська облрада незадоволена роботою підлеглого Погуляйка

На час скоєння злочинів Галина Лопушик була позапартійною депутаткою Прилісненської сільської ради.

Попри те, що описані події відбувалися у 2012-2015 роках, розглядати справу суд почав лише влітку 2020-го року. У вересні адвокат обвинувачуваної навіть подавав клопотання про закриття справи у зв’язку з закінченням термінів притягнення до відповідальності і в окремій частині стосовно підробки документів справу таки закрили.

Але 1-го грудня 2020-го Ірина Токарська все ж засудила Галину Лопушик до чотирьох років позбавлення волі, але із встановленням двох років іспитового терміну. Збитки, які колишня касирка «Ощадбанку» завдала клієнтам, вона відшкодувала ще до суду. Натомість одразу звернулася з клопотанням про перегляд умов проходження іспитового терміну, що включає у себе заборону на виїзд за кордон.

«Галина Лопушик понесла значні витрати на добровільне відшкодування заподіяних збитків, більшу частину з яких взяла у борг, який зобов’язана повернути. Вона з чоловіком є пенсіонерами і отримують мінімальну пенсію, яка не є достатньою для сім’ї. Крім того, з ними проживає син, якому встановлено статус особи з інвалідністю 3 групи, він не забезпечений роботою та є обмежено працездатним. Для погашення боргів і матеріального утримання сім’ї, хоча Галина Лопушик і є пенсіонером, проте постійно виїжджала на роботу за кордон. Через застосування щодо неї обов’язку не виїжджати за межі України без погодження з уповноваженим органом з питань пробацію така можливість втрачена», — йдеться в судовій ухвалі.

Проте 5 лютого 2021-го суддя Токарська відмовила у задоволенні клопотання. Тож Галині Лопушик доведеться шукати інший заробіток в межах України.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити