image
 |  4 15 Січня 2019 | 13:23

Триває 5-й рік війни з Росією, а дехто досі вважає прихід російських військ до Луцька 1944 року визволенням, – Микола Федік

«На днях мене шокувала новина, поширена у місцевих ЗМІ. Мова йде про бажання деяких діячів (клубів історичної реконструкції) провести у Луцьку відтворення подій так званого "визволення" міста. Цей захід хочуть провести 2 лютого. Якраз того дня у 1944 році у Луцьку відбулась зміна одних окупаційних військ на інші».

Про це написав на своїй сторінці в мережі Фейсбук голова фракції ВО «Свобода» в Луцькій міській раді Микола Федік.

«Для мене дивним є таке викривлення свідомості організаторів, які вперто не бажають відмовлятися від совєтсько-російського виховання та сприйняття історії крізь призму Московської імперії ідеології. Хоча війна з Росією триває 5-ий рік, хтось досі вважає прихід російських військ визволенням. І продовжує розглядати події Другої світової війни не з точки зору історичної правди, а з точки зору радянської міфології», – йдеться в дописі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вони навчилися говорити «Слава Україні!» і оділи вишиванки, але не змінилися, - Руслан Кошулинський

«Яке визволення! 2 лютого 1944 року в історії Луцька відбулася зміна одного окупанта на іншого! Не більше і не менше. Вступ совєтських військ на Волинь у 1944 році приніс українцям нове поневолення, репресії, окупацію, колективізацію та депортацію. Якщо слідувати деформованій логіці організаторів історичної реконструкції, то з таким же успіхом можна відзначити річницю визволення Луцька від радянських окупантів 25 червня 1941 року військами вермахту. Німці вступили у Луцьк якраз після того, як російські "асвабадітелі" вчинили масовий розстріл в'язнів Луцької тюрми», – нагадує Микола Федік.

Як вважає Микола Федік, можливо, товаришам-відтворювачам совєтської міфології було б варто провести історичну реконструкцію убивств українців, вчинених у Луцьку в період совєтської окупації? Відтворити інші сторінки радянської історії, такі як Голодомор, колективізацію, боротьбу окупантів з українським визвольним рухом.

«Скільки ще має загинути українців у новітній війні з російськими загарбниками, щоб ми зрозуміли, що савєцька пам'ять, савєцькі герої - це невід'ємна важлива складова "руского міра", який несе смерть Україні! Скільки часу має пройти, аби до свідомості дійшло, що і Третій Рейх і СРСР були для українців загарбниками», – запитує він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Анатолій Вітів: В Україні значно безпечніше бути проросійським політиком і зрадником, ніж націоналістом

«Луцька міська організація ВО «Свобода» закликає владу міста не допустити цього антиукраїнського шабашу і вжити всіх заходів, щоб забезпечити порядок у місті Луцьку. Досить подвійних стандартів і совєтського фальшування історії», – резюмує голова фракції ВО «Свобода» в Луцькій міській раді.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити