image
 |  4 17 Листопада 2019 | 12:51

Трупи курей і сморід: на Волині селяни протестують проти розширення птахофабрики

У селі Звиняче розширяє куряче підприємство фірма, яка дотична до бізнесу колишнього народного депутата Сергія Мартиняка. У волинському селі тепер замість трьох курників хочуть зробити аж сім. Але найстрашніше те, що відходи від птахофабрики виливають людям на городи. А в поля навіть вивозять трупи курей.

Про це йдеться у сюжеті телеканалу Аверс, - пишуть Волинські новини.

Минуло року люди зафіксували як птахофабрика зливає нечистоти біля людських городів. Курники належать фірмі Астра. Свого часу підприємство викупило приміщення, які були колективними паями, і розбудувало тут потужну птахофабрику. Відтоді час від часу усю округу накриває сморід. А відходи від курячого підприємства зливають просто неба.

Зараз стало відомо, що підприємство хоче збільшити потужності виробництва і добудувати тут ще чотири курники. Поки, що їх є лише три, але навіть цього вистачає, щоб зіпсувати мешканцям села Звиняче повітря. Що буде коли виробництво збільшиться до семи курників навіть тяжко уявити.

Мешканці села звиняче б’ють на сполох. Але їх ніхто не слухає. Питання про розбудову птахофабрики мають розглядати під час сесії сільської ради. Люди чатують, щоб не пропустити, буквально біля входу сільради. Бо ж коли розглядатимуть питання щодо курників їм не кажуть. З останньої сесії селян вигнали і оголосили засідання закритим.

Журналісти зазначають, що підприємство «Астра» дотичне до бізнес-імперії пан Курчак, яка належить Сергію Мартиняку, і припускають, що фірма, яка записана на Василя Туриашвілі, фактично належить безпосередньо колишньому депутату.

За всіма нормами так близько до житлового сектору таке шкідливе підприємство не можна будувати. Та й жодні норми не допускають того, щоб на людські городи зливали відходи. Селяни стривожені такою ситуацією, адже пан Мартиняк свої заводи у себе під хатою не будує.

Зазначимо, що бізнес екснардепа на сьогодні розрісся за межі України.

Торгова марка Мартиняка з’явилася в арабських еміратах та в Польщі. Можна тільки уявити скільки курників потрібно збудувати в Україні, щоб нагодувати Європу.

Детальніше – у сюжеті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Лисе кронування»: у місті на Волині обстригли дерева до стовбура (ФОТО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити